Buffalo LGY-PCIE-MG 10Gbit/s-netwerkkaart

Noud van Kruysbergen
0

Inhoudsopgave

De Buffalo LGY-PCIE-MG netwerkkaart verbindt je pc’s met 10 Gbit/s met een netwerk, maar dan helaas wel alleen onder Windows.

Op de NBase-T-kaart LGY-PCIE-MG zit een Tehuti-MAC-chip (TN4010) gesoldeerd. Er zijn drivers voor Linux, macOS en VMware voor beschikbaar. Als PHY-onderdeel (verbinding met de aansluiting) gebruikt Buffalo echter de Marvell 88X3310.

Windows vs Linux

Die Marvell-chip kan alleen met de Tehuti-Linux-driver overweg als je bij het compileren een firmware-binary meegeeft die niet in het driverpakket zit. Die moet je apart zien te regelen.

Onder Windows 10 werkte de PCI-Express-kaart meteen out-of-the-box.

Testapparatuur & resultaten

We hebben de linkrate en de TCP-transfer getest met verschillende kabeltypen: 50 meter cat. 6a en 100 meter gemengd cat. 5e en cat. 6a.

We hebben ook twee verschillende netwerkpunten in de test gebruikt, de Netgear-switch XS512EM en Intel X550 op een servermoederbord.

Met de switch werkte de Buffalo-kaart op beide afstanden met 10 Gbit/s (netto doorvoer met jumbo-frames ingeschakeld: 9,9 Gbit/s). Met de Intel-NIC werkte hij alleen op het 5Gbit/s-niveau stabiel (netto 4,9 Gbit/s). Dat moesten we bij de afstand van 50 meter handmatig instellen.

Een low-profile slotplaat wordt bij de­ ongeveer 130 euro kostende Buffalo-kaart standaard in de doos meegeleverd. Op die manier kun je hem ook in platte rack-servers gebruiken.

Buffalo LGY-PCIE-MG

Multi-Gigabit-netwerkkaart
FabrikantBuffalo
Bedieningselementen2 statusleds
Aansluitingen1 × RJ45 (NBase-T, 100 Mbit/s tot 10 Gbit/s),
PCI-Express 2.0/3.0 x4
Drivers voorWindows 7 t/m 10,
Windows Server 2012 t/m 2016
Prijs€ 130

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Netwerk beveiligen met de Fingbox (en gluren bij de buren)

Met alle data die erover wordt uitgewisseld is het goed om aandacht te besteden aan je netwerk beveiligen. Met de Fingbox krijg je snel een overzicht ...

Netwerk via coax uitbreiden zonder netwerkkabels trekken

Wil je je netwerk uitbreiden, maar heb je geen zin in netwerkkabels trekken? Met de passieve adapters Icybox IB-CX110 kun je je netwerk via coax uitbr...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er