Boolebox: hybride cloudopslagdienst

Noud van Kruysbergen
0

De cloudopslagdienst BooleBox bewaart documenten op internet, maar kan dat als hybride oplossing ook in een lokale database doen. We bekijken de dienst kort.

BooleBox werkt het makkelijkst als cloudopslag waarin je bestanden opslaat via de browser of mobiele app. Je kunt er ook een lokale file-database mee controleren. Documenten zijn met een persoonlijk wachtwoord te beveiligen. Je kunt aan bestanden zelf gedefinieerde metadata toevoegen en daar op sorteren en filteren. Als je de Office 365 web-app hebt worden Office-documenten direct daarmee geopend, anders toont een eigen viewer de inhoud.

BooleBox cloudopslag hybride lokaal cloudopslagdienst

Met Smart Secure Sync kun je bestanden openen en slepen om te uploaden. Ondanks de naam synchroniseert het programma niet, maar is meer een front-end op internet voor de BooleBox-servers.

Je kunt aan een document meerdere shares toekennen met verschillende profielen voor gebruikers, variërend van iedereen tot tweefactor-authenticatie. Je kunt de tijdsduur van de toegang openlaten of begrenzen. Je kunt de toegang ook beperken tot Windows-computers en daar zelfs de screenshot-functie van blokkeren, zodat niemand ermee aan de haal kan gaan. De server kan documenten versleuteld via email versturen, waarbij de ontvanger dan wel een bijpassende Outlook- of Gmailplug- in nodig heeft.

BooleBox biedt een veilige en extreem flexibele documentopslagruimte met een versiebeheer en ook gedetailleerde instelmogelijkheden voor wie wanneer bij de bestanden mag.

Boolebox

Cloudopslagdienst
ProducentBoolebox, www.boolebox.com
Systeemeisenbrowser, iOS- of Android-app; voor lokale opslag bovendien Windows 7 SP3, MySQL 5.7.17 Community, IIS 7
Prijsenkele gebruiker tot 10 GB: gratis,
tot 1 TB: € 11,99 / maand,
zakelijke klanten: op aanvraag

 

 

Toch liever lokaal op een NAS bewaren? Zie c't mei/2018

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Asus ROG Ally review: geduchte concurrent van de Steam Deck

In deze review kijken we naar de handheld-gameconsole van Asus, de ROG Ally. Deze geduchte concurrent van de Steam Deck heeft een AMD Z1 (Extreme) pro...

Sparkle Intel Arc A380 ELF review: videokaart voor een spotprijsje

De Intel Arc A380 ELF van Sparkle is compact, vereist geen aparte voedingsstekker en kost maar 165 euro maar er blijken ook minpunten te zijn en daar ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er