Betaalbare Lenovo webcam voor Windows Hello – review

Redactie
0

De betaalbare FHD 500-webcam van Lenovo ontgrendelt de pc via Windows Hello, maar heeft wel de voorkeur voor een lichte ruimte.


webcam Lenovo windows


De 500 FHD webcam van Lenovo zit op de rand van een monitor wel stevig, maar op een smaller laptopscherm wiebelt hij. Door het kogelgewricht tussen de camera en voet richt je hem makkelijk uit.

IR-diode

Een IR-diode naast de lens verzorgt de gezichtsherkenning. Het ontgrendelen via Windows Hello werkt daar betrouwbaar mee. Je kunt de lens bedekken met een ingebouwd schuifje. Als je hem tot de helft sluit, blijft de IR-sensor vrij voor het ontgrendelen.


Blijf op de hoogte van de nieuwste informatie en tips!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.


Vanaf een standaard zitafstand is de beeldscherpte oké, maar als je een stuk papier wilt tonen, moet je het vlak bij de ­camera houden – het vaste scherptepunt zit op ongeveer 30 cm.

Het relatief grote gezichtsveld van de full-hd-camera blijft onvervormd, huidtinten komen zeer natuurlijk over. Bij slecht licht wordt de weergave ruisachtig, wazig en vlak. Bij meer licht verbeterde de beeldkwaliteit aanzienlijk.

De webcam neemt maximaal 30 fps op. Hij heeft geen ingebouwde microfoon. Voor spreken in Teams of andere software moet je dus een andere (losse) microfoon gebruiken.

Met de 500 FHD biedt Lenovo momenteel de goedkoopste webcam met Windows Hello-­ondersteuning, en hij doet het prima, mits de lichtomstandigheden goed zijn.

Plus- en minpunten

+ Windows Hello-ondersteuning
+ betaalbaar
– matig beeld bij slecht licht

 

500 FHD webcam van Lenovo
eigenschappen1920 × 1080 tot 30 fps, IR-3D-sensor, statief­schroef lensklepje, USB-C-poort
meegeleverdwebcam, USB-3.0-kabel (type C naar type A)
lenovo.nl€ 60

lees meer reviews in c't 06/2024

Meer over

Camera's

Deel dit artikel

Lees ook

Betaalbare webcam met Windows Hello

Met de webcam met Windows Hello CSL Hello DX1 kun je oudere pc's en notebooks voorzien van gezichtsherkenning om in te loggen. Windows 10 met Windows...

4K webcam Dell UltraSharp – review

De stijlvolle WB7022 ultrasharp 4K webcam van Dell blinkt uit met autofocus, auto-framing en Windows Hello, maar heeft ook mindere punten.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er