ASUS BE24ECSNK review: webcam-monitor voor videovergaderen

Daniel Dupré
0

In deze review werpen we een blik op de Asus BE24ECSNK. Dit is een 24-inch-monitor (waarvan 23,8 inch zichtbaar is) met een geïntegreerde 2 megapixel webcam, die bedoeld is voor videoconferenties en leren op afstand. Nu dat laatste inmiddels minder vaak plaatsvindt dan in de afgelopen jaren, zal dit scherm vooral worden ingezet in zakelijke omgevingen.

Asus BE24ECSNK front

ASUS BE24ECSNK: design

Het Full HD IPS-scherm (1920 × 1080 pixels) heeft een matte coating, een helderheid van 300 cd/m² en refreshrate van 60 Hz. De geïntegreerde webcam zit bovenop het scherm en kun je niet verplaatsen. Hij is voorzien van een mechanisch privacy-schuifje en je kunt hem een stukje horizontaal en verticaal draaien. Asus promoot het scherm als ‘Zoom-gecertificeerd’, maar ook kan het overweg met de meeste andere gangbare conferentiesoftware zoals Microsoft Teams of Google Meet.

Asus BE24ECSNK webcam

Afgezien van de webcam bovenop het scherm valt voornamelijk de brede rand aan de onderzijde op. Daarin heeft Asus de luidsprekers geïntegreerd, maar ook enkele bedieningsknoppen die speciaal bedoeld zijn voor videoconferencing. Naast de mini-joystick om het schermmenu mee te bedienen, zijn er onder andere knoppen om het volume direct hoger of lager te zetten, de microfoon in of uit te schakelen of gesprekken direct vanaf het scherm aan te nemen.

ASUS BE24ECSNK: aansluitingen

Aan de onderzijde wordt het interessant: daar bevinden zich een zeer compleet aanbod aan aansluitmogelijkheden: een HDMI-poort, een DisplayPort in- en uitgang, vier USB 3.2 Gen1 downstreampoorten (waarvan twee aan de zijkant van het scherm), een koptelefoonaansluiting en een RJ45-poort, waarmee je aangesloten apparaten van een internetverbinding kunt voorzien. Tot slot zit er ook een USB-C-poort op, die naast gegevens overdragen, ook DisplayPort-connectiviteit ondersteunt en 80-watt kan leveren om apparaten op te laden via slechts één USB-C-kabel. Je kunt het scherm dus ook gebruiken om je laptop aan te docken, waarvoor er dan maar een kabel nodig is om hem op te laden.

Asus BE24ECSNK pooreen

Het scherm is helemaal ideaal als je er een mini-pc via USB-C op aansluit: achter op de voet kun je een meegeleverde VESA-beugel bevestigen voor een mini-pc. Op die manier kun je met een minimum aan kabels een compleet systeem inrichten en heb je altijd een opgeruimd bureau.

Asus BE24ECSNK VESA

 

ASUS BE24ECSNK: gebruik

Het zwakke element aan het scherm is de voet: daar staat het scherm nogal wiebelig op. Wij merkten het al tijdens het werken dat bij elke tik tegen het bureau het scherm trilde. Dat valt vooral irritant op wanneer je een videogesprek voert en bijvoorbeeld het volume via de knop op het scherm wilt aanpassen, omdat je gesprekspartner je dan ook op en neer ziet schudden.

Een goede monitorarm is dus eigenlijk een vereiste, maar dat betekent dan ook dat je de meegeleverde mini-pc ophanging niet meer kunt gebruiken, want die bevestig je aan de voet.

Conclusie ASUS BE24ECSNK review

De ASUS BE24ECSNK video conferencing monitor is een handige oplossing voor gebruikers die veel online vergaderen. Ze kunnen daarmee een aantal losse apparaten en kabels vervangen door een apparaat wat een opgeruimd bureau oplevert, vooral is het handig als je het in combinatie met een laptop of min-pc gebruikt.

De matige voet is dan wel een minpuntje. Daarnaast vonden we het 24-inch-formaat iets te klein. Dat is uiteraard een kwestie van smaak. Maar als je veel achter het scherm zit te werken is een groter schermoppervlak prettiger – wat ook een rol kan spelen als je zo nu en dan met twee of meer mensen achter het scherm gaat zitten voor een online vergadering.

Voor iedereen die liever met een groter scherm werkt, biedt Asus het scherm ook in een groter formaat aan in de vorm van de Asus BE27ECSNK. Dit 27-inch-scherm heeft bovendien de hogere 2560×1440 WQHD-resolutie. Het 24-inch-model is verkrijgbaar vanaf circa 370 euro. Het grotere 27-inch-model haal je in huis voor rond de 490 euro.

ASUS BE24ECSNK review: plus- en minpunten

+ handige alles-in-een-oplossing
+ veelzijdig inzetbaar en veel aansluitingen
wiebelige voet

ASUS BE24ECSNK specificaties

Schermeigenschappen24″ scherm, 1920 × 1080 (Full HD) 16:9, IPS, 60Hz, 1200:1 contrast, 350 cd/m²
Connectiviteit1 × HDMI 1.4, 2 × DisplayPort 1.2 (1 × out, Daisychain), USB Hub : 4x USB 3.2 Gen 1 Type-A, USB-C PD 80W, ethernetpoort, 3,5 mm jack, VESA 100×100, Kensington-slot
Gewicht, afmetingen (B x H x D)5,78 Kg (4,07 Kg zonder voet), 54,0 × (40,1~53,9) × 21,1 cm
Shoplink en prijsProshop, circa 310 euro

Meer van zulke hardware reviews?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

SwitchBot S10 review: robotstofzuiger met een zelfreinigingssysteem

De SwitchBot Floor Cleaning Robot S10 die we in deze review bekijken is een veelzijdige robotstofzuiger die stofzuigt, dweilt én bovendien ook zichzel...

Chromecast met Google TV review: beter dan de Chromecast (Ultra)?

In deze review bespreken we of de Google Chromecast met Google TV, die beschikt over een eigen grafische interface, apps en een afstandsbediening, han...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er