Apple Watch 4 als informatiecentrale

Noud van Kruysbergen
0

De Apple Watch 4 heeft een groter display, nieuwe kleuren en Apple Pay. Maar is dat genoeg? Een aantal andere functies is immers al standaard bij andere smartwatches.

Nico Jurran

Bij de Apple Watch 4 hoef je niet lang te kijken om te zien wat hem onderscheid van de het vorige model. De behuizingen van de beide 4-modellen zijn dan wel 40 en 44 mm in plaats van 38 en 42 groot en ook 0,7 mm platter, maar het 30 procent grotere display dat tot aan de rand komt trekt de aandacht meteen. De twee nieuwe virtuele cijferplaten (watchfaces) maken daar volop gebruik van.

Bij de watchface Infograph krijg je extra meldingen te zien binnen en rondom de analoge wijzerplaat. Je kunt er daar maar liefst acht van kwijt. Voor extra bling-bling zijn er naast de gebruikelijke zilveren en spacegrey-uitvoeringen nu twee een gouden versies, al lijkt de aluminium behuizing daarvan meer biggetjesroze. Er is ook een variant met een edelstalen behuizing met bijpassende zogeheten Milanese armband. De goudkleur daarvan gaat meer richting koper.

Apple Watch 4

Ook om mee te bellen

De ingebouwde luidspreker kan nu duidelijk harder en de microfoon zit op een betere plek. Roaming is met de Watch echter niet mogelijk. Verder is de Apple Watch 4 een typisch next-gen-product met onder meer een 64-bit cpu die volgens Apple twee keer zo snel is als die van de Watch 3. Hij maakt het horloge duidelijk sneller. Dat gaat gelukkig niet ten koste van de accuduur, hij houdt het de beloofde 18 uur makkelijk vol. In de praktijk zijn bij normaal gebruik twee dagen mogelijk.

De bijgewerkte hartslagsensor levert precieze waarden. Ook de versnellingssensor is bijgewerkt, maar daar merk je in praktijk niet veel van als je de valherkenning niet activeert.

De Apple Watch 4 is met geschikt voor wie wil instappen in de markt van smartwatches. Het mooi nieuwe display is een duidelijk pluspunt.

Apple Watch 4
Draadlooswifi 801.11 b/g/n (2,4 GHz), Bluetooth 5.0;
alleen model GPS + Cellular: LTE , UMTS
SensorenGPS/Glonass, gyroscoop, barometer (hoogtemeter),
versnellingssensor (tot 32G), omgevingslicht
DisplayLTPO Touch OLED; 44 mm: 977 mm2, 368 x 448 pixels; 40 mm: 759 mm2, 324 x 394 pixels
Prijzen40 mm: € 429; 44 mm: € 459

 

Meer Apple-tests staan in c't 06/2024

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Apple iPhone: met dank aan Microsoft en anderen

Ontvallen godenzonen leven voort in de naam van gebouwen. Johan Cruijff heeft een naar hem vernoemd stadion en Steve Jobs een theater in Cupertino. Af...

Apple’s “iWatch” productie van start

De “iWatch”, het computerhorloge van Apple loopt nu voor het eerst in China van de band - althans in kleine hoeveelheden. Ook word er al volop gespecu...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er