Anker PowerCore+ PD 45W powerbank voor laptops

Daniel Dupré
0

Als de accu van je smartphone onderweg leeg raakt en er geen stopcontact binnen handbereik is, is een powerbank een praktische oplossing. Het zou voor veel gebruikers dan handig zijn als zo’n powerbank voor laptops ook zou werken.

Anker PowerCore+ PD 45W powerbank voor laptops

De meeste powerbanks zijn echter niet geschikt voor het laden van laptops. Dat is niet altijd te wijten aan de capaciteit. Veel grotere powerbanks die voldoende energie leveren voor meerdere keren een smartphone opladen, zouden ook een flinkere laptopaccu moeten kunnen (bij)vullen. Maar zelfs moderne laptops die via USB-C kunnen worden opgeladen, hebben daarvoor een spanning nodig van ongeveer 20 volt en de snellaadtechnologie Power Delivery (USBPD).

De Anker PowerCore+ PD 45W is een powerbank die Power delivery ondersteunt, en daarmee geschikt is om een laptop mee op te laden. Met 100 euro is deze zware powerbank aardig aan de prijs, maar daarvoor krijg je er een compacte 60W-adapter met USB-C-poort en Power Delivery bij, die ook een laptop kan opladen als er een stopcontact in de buurt is.

Alleen hebben de voeding en de powerbank geen PD-profiel voor 12 volt. Daardoor kun je sommige laptops die 12 volt nodig hebben er niet mee opladen.

Anker PowerCore+ PD 45W powerbank voor laptops

Een grote ronde toets aan de bovenzijde van de aluminium behuizing van de PowerCore+ wordt omlijst door tien leds die met een druk op de knop het accuniveau tonen. De twee USB-A-poorten zijn ontworpen voor tot 2,4 A, maar leveren ook 3 A en meer. Snelladen met Quick Charge ondersteunt het apparaat niet.

Bij de test werkte het opladen van laptops met 50 of 60 watt voor de Anker powerbank alleen met speciale oplaadkabels, maar niet met de kabels die werden meegeleverd. Bij de aankoop van de powerbank moet je er dan ook aan denken om, indien nodig, een snellaadkabel mee te bestellen. De kabels zijn meestal te herkennen aan beschrijvingen als ‘with E-mark chip’, ‘60 W 20V/3A power’ of ‘100W 20V/5A quick charge’. Ze zijn al vanaf minder dan een tientje te koop.

+ inclusief 60W-adapter
+ robuuste behuizing
– geen Quick Charge

Klik op de tabel voor een grotere weergave:

Anker PowerCore+ PD 45W technisch overzicht

(Informatie afkomstig uit het artikel ‘Powerbanks met Power Delivery voor laptops’ van Rudolf Opitz en Alieke van Sommeren, c’t magazine 10/2020, p.48)

 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws en de nieuwste online-artikelen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de wekelijkse c't nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, workshops, reviews en aanbiedingen.

 

Meer handige reviews lees je in c't magazine 6/2023

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Nobara Linux review: zeer gebruiksvriendelijke Linux-distributie

In deze review werpen we een blik op een Nobara Linux 37. Deze Linux-distributie is gericht op gamers, content-creators en mensen die nog maar net beg...

Jabra Speak2 55 review: handige conferentiespeaker voor op kantoor

In deze review werpen we een blik op de Jabra Speak2 55. Dit is een handige conferentiespeaker voor op kantoor voor een goede verstaanbaarheid van all...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er