Amazon Kindle 2022 review: e-books lezen voor een leuk prijsje

Noud van Kruysbergen
0

Inhoudsopgave

  In deze review nemen we de Amazon Kindle 2022 onder de loep. Deze e-reader is een handzaam instapmodel in de wereld van e-books, waarbij een eerste stap wordt gezet naar een universele ondersteuning.

  Digitaal lezen of toch op papier?

  Het lezen van boeken in papieren vorm is nog steeds populair, maar voor op vakantie of in het openbaar vervoer is een e-reader veel handiger. Kobo en Kindle zijn twee grote concurrenten op de markt van e-readers. Kobo biedt de mogelijkheid om boeken rechtstreeks bij bijvoorbeeld Bol.com te kopen. Amazon Kindle hanteert daarentegen een eigen formaat.

  Design & ondersteuning van de Amazon Kindle 2022

  Het aanbod aan Nederlandstalige boeken bij Amazon is kleiner, maar het aanbod aan Engelstalige boeken is wel groter. Amazon ondersteunt nu ook het e-pub-formaat, niet alleen het eigen Kindle File Format. Mocht je je dus afvragen: hoe krijg je Nederlandse boeken op Kindle? Nou, door de ondersteuning van het e-pub-formaat!

  De nieuwe Amazon Kindle is het elfde generatie model, maar naar ons idee een van de betere instapmodellen. Hij is met zijn 15,8 bij 10.9 bij 0,8 cm uitermate handzaam. De 16 GB aan opslagruimte biedt meer dan genoeg als je bedenkt dat één e-book niet meer dan een paar MB in beslag neemt.

  Opladen en instellen van de Kindle

  Met de bijgeleverde USB-C-kabel laad je de Amazon Kindle 2022 in vier uur volledig op. Dan kun je langdurig lezen, afhankelijk van of je wifi aan of uit hebt en hoe helder het scherm is. Het scherm kan ingesteld worden in 24 stappen van 4 tot 420 cd/m2, zodat je in alle omstandigheden goed kunt lezen. Ook is er een donkere modus waarbij zwart en wit worden omgedraaid en je witte tekst op een zwarte achtergrond leest. Dit leest een stuk prettiger in een donkere omgeving.

  Boeken op de Amazon Kindle 2022 zetten

  Bij het gebruik van de Kindle moet je wifi-instellingen invoeren en een gebruikersaccount bij Amazon hebben. Je kunt de digitale boeken die je bij Amazon hebt gekocht met de knop Synchroniseren direct op je Kindle zetten.

  Op Amazon.nl vind je onder je accountnaam de optie ‘Content en apparaten beheren’. Klik op je Kindle en op de naam van je Kindle voor meer informatie over het apparaat. Het e-mailadres dat je Kindle heeft gekregen, is belangrijk.

  Kopieer dat e-mailadres naar je mailprogramma en voeg je Kindle toe als een nieuw contact. Je kunt het mailadres ook vinden op je Kindle onder ‘Instellingen / Je account / E-mailadres voor Versturen naar Kindle’.

  Dat mailadres is nodig omdat de Kindle e-pubs ondersteunt. Om aankopen van andere partijen op je Kindle te lezen, stuur je een mail zonder onderwerp en voeg je het e-pub-bestand als bijlage toe. Na verloop van tijd verschijnt het boek in de categorie Documenten op het tabblad Content van de Amazon-content. Amazon heeft het digitale boek geconverteerd naar het eigen formaat. Met de knop Synchroniseren zet je het dan weer op je Kindle.

  Dit werkt in de meeste gevallen prima, maar soms ontbreken bijvoorbeeld paginanummers en kun je alleen zien hoe ver je bent met lezen aan het percentage bij de bibliotheekweergave.

  Boeken zoeken en sorteren

  De Kindle heeft een paar zoekmogelijkheden voor als je er een heleboel digitale boeken op hebt staan. Dat kan met een zoekterm, maar ook met filters. Bovendien kun je de boeken laten sorteren op auteur, titel, meest recent of publicatiedatum. Daarnaast kun je via het winkelwagenpictogram rondkijken in de Kindle Store. Zorg er wel voor dat je eerst wifi even aanzet. Je kunt een boek daar rechtstreeks kopen (na het opgeven van je creditcardgegevens), waarna het meteen op je Kindle wordt gezet zonder dat je eerst hoeft te synchroniseren.

  Conclusie Amazon Kindle 2022 review

  De Amazon Kindle 2022 is al met al een allround e-reader met een handzaam 6-inch formaat, een met 300 ppi goed leesbaar scherm en een prettige prijs.

  Amazon Kindle 2022 review – plus- en minpunten

  + Goed display
  + Prettig geprijsd
  E-pubs omslachtig

  Amazon Kindle 2022 specificaties

  FabrikantAmazon

  Display

  6-inch, 300 ppi

  Opslagruimte

  16 GB

  Formaten

  Kindle Format 8 (AZW3), Kindle (AZW), TXT, PDF, onbeveiligde MOBI, EPUB, PRC, HTML DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG en geconverteerde PMP

  Wifi

  802.11n WEP/WPA/WAP2

  Afmetingen

  15,8 × 10,8 × 0,8 cm

  Gewicht

  158 gram

  Shoplink en prijsAmazon, circa 110 euro

  (Deze informatie is afkomstig uit c’t magazine)


  Meer van zulke hardware reviews? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

  Meer over

  amazonebook

  Deel dit artikel

  Noud van Kruysbergen
  Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

  Lees ook

  Asrock NUC Box-1260P review: barebone voor de industriële markt

  In deze review werpen we een blik op de Asrock Industrial NUC Box-1260P. Dit is een mini-pc-barebone met een hybride Alder Lake-cpu. Hij is krachtig, ...

  NUC 12 extreme review – Intels mini-pc barebone voor gamers

  Deze mini-pc biedt veel power en ruimte voor een gpu. Maar met beperkingen, zoals je leest in deze Intel NUC 12 Extreme review.

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er