AdvancedRun 1.20 : Windows-apps starten zoals je wilt

Noud van Kruysbergen
0

Als je Windows-programma’s met bepaalde vensterposities, bepaalde accounts of compatibiliteiten wilt starten, is AdvancedRun handig.

Nir Sofer maakt met zijn programma’s functies toegankelijk die je anders alleen omslachtig kunt gebruiken of officieel niet eens mogen. Met AdvancedRun kun je bijvoorbeeld programma’s met de identiteit ‘Trus­ted Installer’ uitvoeren – dat speciale account gebruikt Windows onder meer voor het installeren van onderdelen en updates.

De tool ontsluit net als psexec ook andere accounts, zoals het systeemaccount, dat verhindert dat programma’s met een UAC-vraag hogere rechten willen hebben. De opties voor het instellen van de grootte en de positie van vensters van een gestart programma zijn een leuke feature.

AdvancedRun 1.20

AdvancedRun kan ook de omgevings­variabelen aanpassen waarmee een programma gestart wordt. De opties zijn in bestanden op te slaan, die je dan als parameter kunt gebruiken bij het aanroepen. Daarmee kun je verschillende snelkoppelingen voor het starten van programma’s maken.

Als je de voorkeur wilt geven aan het gemak van AdvancedRun boven de Verkenner-­dialogen, dan kun je de tool met een druk op de knop koppelen aan het contextmenu voor exe-­bestanden. Een kleine waarschuwing: het programma kan heel handig zijn, maar van sommige mogelijkheden die het biedt moet je heel voorzichtig en met genoeg achtergrondkennis gebruik maken.

Meer software-reviews in c't 08-09/2024

Meer over

Software

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Windows beveiligen met de standaardtools van Windows

Alles wat je voor Windows beveiligen nodig hebt, heeft Windows 10 ondertussen zelf al. Ontdek hoe je het gebruikt en de bescherming nog beter maakt.

Windows-problemen met professionele tools oplossen

Als er iets is waar je niet op zit te wachten, dan zijn het wel problemen met Windows. Hoewel er allerlei tools zijn die zich als het ultieme wondermi...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er