iPhone 14 Pro: zowel zakelijk als particulier aantrekkelijk

Blog
0

Apple heeft de nieuwe iPhone 14 lijn gepresenteerd. Hierbij heeft Apple innovaties doorgevoerd die de iPhone 14 Pro zakelijk interessant maken. Hiervoor heeft T-Mobile een aantrekkelijke deal gemaakt voor de  iPhone 14 Pro zakelijk.

iPhone 14 Pro: zowel aantrekkelijk voor zakelijk als particulier

Het Dynamic Island

Apple heeft met de iPhone 14 Pro en Pro Max ook de keus gemaakt om de ‘notch’ te vervangen voor iets nieuws. Zo is deze ‘notch’ vervangen door Apple voor een zogenaamde Dynamic Island. De sensoren voor Face ID en de selfiecamera zijn nu twee losse gaatjes die met behulp van software aan elkaar worden vastgeplakt.

Het Dynamic Island brengt niet alleen iets nieuws omtrent design maar ook omtrent functionaliteiten. Zo verandert het Dynamic Island van formaat om o.a. meldingen, timers, huidige muziek en navigatie-instructies weer te geven. Bij de zwartruimte in het midden zitten indicatoren voor het gebruik van de camera en microfoon. Het Dynamic Island van de iPhone 14 Pro (Max) kan voor zakelijk gebruik best handig zijn wanneer je aan het bellen bent in de auto en tegelijkertijd de navigatie nodig hebt.

Het is mogelijk dat er in de toekomst nog meer features zullen worden toegevoegd aan het Dynamic Island. Het kan zijn dat app-ontwikkelaars in de toekomst hun apps kunnen optimaliseren voor gebruik in het Dynamic Island.

Het Always-On display

Een van de grote vernieuwingen van Apple is het always-on scherm bij de iPhone 14 Pro en de Pro Max.  Hiermee is het mogelijk om altijd zicht te hebben op je klok en de notificaties maar ook de ingestelde widgets. Apple probeert de batterij te besparen aan de hand van een nieuw scherm. Dit scherm zorgt ervoor dat de verversingssnelheid verlaagd kan worden tot 1Hz waardoor de accuduur niet minder zou moeten worden door het always-on scherm. Voor zakelijk kan dit ideaal zijn. Alles is namelijk zichtbaar zonder dat je de iPhone hoeft te ontgrendelen. Ook heeft Apple ervoor gezorgd dat je achtergrond zichtbaar blijft wanneer je gebruikmaakt van het always-on display. Het scherm wordt simpelweg gedimd waardoor je niet een standaard zwart beeldscherm krijgt te zien zoals je veelal bij Android-toestellen ziet.

Zo hoef je je nooit zorgen te maken als je de iPhone 14 Pro (Max) gebruikt als zakelijk toestel om een belangrijk berichtje of meeting te missen.

Always on Display iphone 14

Vernieuwingen op het gebied van de camera

Al jarenlang onderscheiden de Pro-modellen zich van de andere Apple modellen met een betere camera. Hierbij zijn er dit jaar dus ook andere onderscheidende kenmerken toegevoegd zoals het bovengenoemde Dynamic Island en het Always-On scherm. Toch zijn er verschillen te benoemen tussen de camera’s van de Pro-modellen van vorig jaar en die van dit jaar.

Zo is er in de iPhone 14 Pro (Max) een nieuwe 48-megapixel hoofdcamera te vinden in plaats van een 12-megapixel camera die in de 13 Pro (Max) zat. Dit betekent echter niet dat de camera per se mooiere foto’s maakt doordat doordat hij meer pixels dan zijn voorganger

Apple maakt namelijk gebruik van zogenaamde ‘quad-pixels’ waarbij pixels per vier worden samengevoegd om de foto’s mooier te maken (en met name bij weinig licht). Deze ‘quad-pixels’ zorgen ervoor dat er meer licht binnenkomt bij de iPhone 14 Pro (Max) waardoor de foto’s toch net wat beter en mooier zijn dan die van hun voorganger. Handig voor als je tijdens je pauze op het werk even een wandeling gaat maken waarbij je nog wat foto’s wilt schieten van de natuur!

Ook is er nu een verbeterde ProRAW-modus. Met deze modus worden de pixels niet meer gecombineerd maar krijg je een volledige 48-megapixel foto. Met deze modus nemen de details behoorlijk toe van een foto. Het nadeel hiervan is echter wel dat iedere foto die met deze modus gemaakt wordt, zo’n 70 tot 100MB opslag in beslag neemt.

Ook heeft de nieuwe 48-megapixel camera een nieuwe 2x-modus waarbij enkel het middelste gedeelte van de hoofdcamera wordt gebruikt. Hierdoor lijkt het alsof de foto is genomen met een 2x-zoomlens. Deze nieuwe modus brengt dus ook wat voordelen met zich mee. Zo is er sprake van betere stabilisatie, meer lenselementen en betere focus. Wil je toch nog iets verder inzoomen? Dan is het mogelijk om de 3x-zoomlens te gebruiken die vorig jaar ook in de iPhone 13 Pro (Max) te vinden is. Door wat kleine verbeteringen werkt deze iets beter bij weinig licht dan zijn voorganger.

Meer info over de nieuwe iPhone 14 Pro (Max)

Ben je na het lezen van dit artikel nieuwsgierig naar wat deze nieuwe iPhone 14 Pro (Max) nog meer kan? Kijk dan naar dit artikel van iCreate waarin zij nog verder ingaan op de nieuwe iPhone 14 Pro (Max).

 

Deel dit artikel

Lees ook

HPE beveiliging: veiligheid van chip tot cloud

HPE beveiliging biedt functies voor HPE ProLiant Gen11-servers die zijn ontworpen om zorgen over computerbeveiliging weg te nemen.

HPE ProLiant ML30 en DL20 Gen11: nieuwe, krachtige MKB- en Edge-servers

Of je nu een tower- of rackserver nodig hebt, de HPE ProLiant ML30 en DL20 Gen11-servers met de nieuwe Intel Xeon-cpu's zijn veelzijdige, betaalbare i...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er