GIGABYTE GIGA POD: een schaalbare AI-supercomputing oplossing

Blog
0

In het steeds veranderende landschap van AI lanceert GIGABYTE de baanbrekende GIGA POD-productlijn, speciaal ontwikkeld zodat organisaties hun AI-toepassingen nieuwe invulling kunnen geven en kunnen verbeteren.

GIGA POD biedt een innovatieve, kant-en-klare oplossing die geavanceerde hardware naadloos integreert om de meest veeleisende AI-toepassingen uit te voeren die zijn gebaseerd zijn op neurale netwerken zoals Deep Learning en grote taalmodellen.

AI-oplossingen op maat

GIGABYTE speelt een centrale rol in het leveren van een supercomputerinfrastructuur aan zijn klanten, gebaseerd op krachtige GIGABYTE gpu-servers die over NVIDIA H100 Tensor Core-gpu’s of AMD Instinct MI300-series accelerators beschikken. Met GIGA POD wordt een cluster gecreëerd van racks die allemaal met elkaar verbonden zijn als een samenhangende eenheid.

Een AI-ecosysteemplatform kan zijn volle potentieel halen door de hoge mate van parallelle verwerking. Bij GIGA POD worden de gpu’s onderling verbonden met razendsnelle communicatie via NVIDIA NVLink of AMD Infinity Fabric.

Met de introductie van de GIGA POD biedt GIGABYTE nu een one-stop bron voor datacenters die overstappen op een AI-omgeving en deep learning-modellen uitvoeren. De hardware, expertise en nauwe relatie met de gpu-partners zorgen ervoor dat de inzet van een AI-supercomputer probleemloos verloopt en minimale downtime ervaart.


In de GIGABYTE eShop ontdek je alle informatie en prijzen van het uitgebreide assortiment:

Bezoek de eShop


Ontdek de GIGA POD

Van één GIGABYTE GPU-server tot acht racks met 32 GPU-nodes (in totaal 256 GPU’s), GIGA POD heeft een ongekende schaalbaarheid om zo een krachtige supercomputer te creëren. Het trainen van modellen die miljarden parameters gebruiken en toch voldoende HBM/geheugen hebben is een uitdaging. Een GPU-cluster dat een enkele schaalbare eenheid heeft met meer dan 20 TB GPU-geheugen is ideaal voor dergelijke toepassingsgebieden.

GIGA POD

Consulting, ontwerp en bouw

GIGA POD is meer dan een product, het is een partnerschap. Ons team werkt samen met organisaties om hun AI computing-behoeften goed te begrijpen. GIGABYTE ondersteunt elk traject bij elke stap van begin tot einde, van het eerste advies via de ontwerpfase tot het bouwen van een krachtige, geschaalde infrastructuur. Wij zetten ons in om onze klanten te helpen het volledige potentieel van kunstmatige intelligentie te ontsluiten, zonder compromissen.

Modulaire AI- & HPC-systemen

GIGABYTE beschikt over de kennis om datacenters te helpen met geschaalde infrastructuur en heeft GIGA POD’s ingezet bij toonaangevende cloudserviceproviders. Deze kant-en-klare oplossingen (of pods) bestaan uit acht racks met 32 GIGABYTE G593-nodes voor een totaal van 256 NVIDIA H100 Tensor Core-gpu’s die 1 exaflop (één quintiljoen zwevendekommagetal-operaties per seconde) kunnen behalen.

Waarom kiezen voor GIGA POD?

Superieure prestaties: GIGABYTE werkt nauw samen met technologiepartners AMD en NVIDIA. GIGA POD gebruikt de meest innovatieve en krachtige AI-servers voor scale- out implementaties en levert de beste prestaties voor AI-workloads.

Naadloze schaalbaarheid: GIGA POD schaalt eenvoudig, met GIGABYTE validatie en integratie. Door te investeren in een krachtig systeem worden bottle necks vermeden. Samen met GIGABYTE zorg je ervoor dat je infrastructuur gelijke tred houdt met de AI-doelstellingen van je organisatie.

Uitgebreide services: naast hardware biedt GIGABYTE ook een breed scala aan diensten, zoals advies, ontwerp en constructie, waardoor GIGA POD een alles omvattende AI-oplossing is.

Ontgrendel het potentieel van GIGA POD

Het eerste GIGA POD-model is uitgerust met de formidabele server uit de GIGABYTE G593-serie. GIGABYTE heeft deze speciaal ontwikkeld om de uitzonderlijke prestaties en efficiëntie van de GIGA POD voor AI-toepassingen, High Performance Computing (HPC), cloud, big data en algemene zakelijke IT mogelijk te maken.

GIGABYTE G593-ZD2

De GIGABYTE G593-ZD2 met AMD’s EPYC 9004 vierde generatie 5 nm Zen 4-architectuur.

Zo is bijvoorbeeld de GIGABYTE G593- ZD2 uitgerust met AMD’s EPYC 9004 vierde generatie 5 nm Zen 4-architectuur. De nieuwe generatie AMD EPYC-processors biedt aanzienlijke rekenprestaties en schaalbaarheid door een hoog aantal processorkernen te combineren met indrukwekkende PCIe- en geheugen-doorvoersnelheid.

Met de 4e generatie Epyc-cpu’s heeft AMD de overstap naar 5 nanometer-technologie gemaakt. Ook is de nieuwe SP5-socket geïntroduceerd, waarmee de nieuwe familie EPYC-processors nog betere cpu-prestaties en prestaties per watt levert op een platform met 2x de doorvoer van PCIe 4.0-lanes dat ook ondersteuning biedt voor 50% meer geheugenkanalen.


In de GIGABYTE eShop ontdek je alle informatie en prijzen van het uitgebreide assortiment:

Bezoek de eShop


Meer over

AIServers

Deel dit artikel

Lees ook

De voordelen van AMD Instinct in GIGABYTE-servers

High Performance Computing (HPC) en AI stellen steeds hogere eisen aan servers. GIGABYTE gebruikt AMD's Instinct MI300 Series-platform in de G383-R80 ...

Nieuwe GIGABYTE-servers met EPYC 9004

De nieuwe EPYC 9004 Series-processors van AMD zijn geschikt voor veeleisende workloads. GIGABYTE heeft een reeks nieuwe servers uitgebracht voor de ni...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er