Aruba Central: krachtige cloud­-managed netwerkoplossing

Blog
0

Aruba Central is een krachtige cloud­-managed netwerkoplossing die ongeëvenaarde eenvoud biedt voor de hedendaagse IT-activiteiten. Als de beheer- en aansturingsconsole voor Aruba ESP (Edge Services Platform) biedt Aruba Central één centraal beheerpunt om elk aspect van bekabelde en draadloze LAN’s, WAN’s en VPN’s te overzien op campus-, filiaal-, externe en datacenterlocaties. AI-aangedreven analyses, end-to-end aansturing en automatisering, en geavanceerde beveiligingsfuncties zijn ingebouwd in de oplossing. Live upgrades, ­krachtige rapportagemogelijkheden en live chat-­ondersteuning zijn ook inbegrepen, waardoor de dagelijkse onderhoudsactiviteiten efficiënter verlopen.

Ook voor het MKB

Aruba Central is gebouwd op een cloud­native microservices-architectuur, met schaal­baarheid en veerkracht op enterprise-­niveau. Dankzij intuïtieve workflows en dash­boards is Aruba Central ook perfect geschikt voor het MKB, die over minder uitgebreide IT-middelen beschikken. Bovendien is de oplossing nu ook geïntegreerd met HPE GreenLake, wat zorgt voor een consistent operating-model en één platform voor IT-beheerders om hun compute-, storage- en netwerkinfrastructuur te monitoren en te beheren voor een ongeëvenaarde efficiëntie en verbeterde kostenbeheersing.

Netwerkoperaties stroomlijnen

Aruba Central elimineert de noodzaak van inefficiëntie inzet van losse, domein-specifieke netwerkbeheertools. Het begint met een overzichtsdashboard voor netwerk­gezondheid dat snel inzicht biedt om het netwerk te analyseren en te verbeteren – of het nu gaat om het bekabelde of draad­loze lokale netwerk, of de prestaties via WAN.

Vanuit dit ene dashboard kunnen IT-­beheerders snel de toestand van het netwerk beoordelen met detailoverzichten op globaal- en siteniveau. Door een locatie te selecteren, verandert de interface zodat alleen specifieke netwerkapparaten en aangesloten clients op die locatie worden getoond. Op deze manier kunnen IT-­beheerders snel potentiële problemen identificeren en zich concentreren op specifieke locaties die onmiddellijke aandacht ver­eisen.

Maak het eenvoudiger

Onboarding, configuratie en provisioning van netwerkapparatuur is een belangrijke activiteit in elke omgeving, maar kan tijdrovend en complex zijn. Aruba Central versnelt dit proces met een eenvoudige setup-­wizard, flexibele configuratieopties en zero touch-provisioning, verder ondersteund door een intuïtieve mobile installer-app.

De installatiewizard voegt automatisch accountabonnementen toe, synchroniseert hardware-inventarissen van bestellingen en wijst gekochte licenties toe aan apparaten. Dat bespaart tijd, verbetert de nauwkeurigheid en maakt het eenvoudiger om apparaten in een omgeving in te voeren of te vervangen. Aruba Central biedt beheer voor een breed scala aan draadloze AP’s, switches en gateways (voorheen bekend als controllers) van Aruba. Voor draadloze netwerken ondersteunt Aruba Central implementaties met en zonder gateways.

Aruba Central Dashboard

AI-gestuurde monitoring

Wanneer zich een netwerk- of bedrijfs­probleem voordoet, zijn snelle detectie, identificatie van de hoofdoorzaak en oplossing de kern van het behoud van een stabiele omgeving. Aruba Central maakt 24×7, intelligente monitoring van netwerken, applicaties, client-apparaten en eindgebruikers­ervaring mogelijk, allemaal samengebracht in krachtige visualisaties en dashboards.

Draadloze optimalisatie

Cloud, IoT en nieuwere toepassingen zoals 8K-videostreaming en AR/VR, eisen veel van wifi-netwerken. In combinatie met slechte gebouwomstandigheden die de clientconnectiviteit kunnen verstoren, kunnen deze bandbreedte-intensieve toepassingen een verlammend effect hebben op de netwerkprestaties en de eindgebruikerservaring.

Aruba Central stuurt een aantal unieke AI-mogelijkheden aan, die ervoor zorgen dat wifi-netwerken op piekniveau blijven presteren.

Beveiliging van edge tot cloud

Hybride werkplekinitiatieven, IoT en edge-­computing vergroten de netwerkcomplexiteit. Dagelijks duiken er nieuwe beveiligingsproblemen op. Als gevolg hiervan is handmatige configuratie van statische VLAN’s, ACL’s en subnetten bij elke netwerkhop niet langer praktisch of schaalbaar voor de bescherming van de hedendaagse gedistribueerde onderneming. Om de tekort­koming van de traditionele aanpak te onder­vangen, kiezen organisaties steeds ­vaker voor nieuwe, geavanceerde beveiligings­modellen zoals Zero Trust en SASE. Een fundamenteel concept achter deze modellen is een identiteitsgebaseerde toegangscontrole die aan een apparaat of gebruiker alleen de rechten verleent die nodig zijn om zijn taken uit te kunnen voeren.

Om de invoering van identiteits­gebaseerde toegang te stroomlijnen en IT-activiteiten te vereenvoudigen, levert ­Aruba Central NetConductor geavanceerde, cloud-native configuratie-, beheer- en beveiligingsdiensten, waaronder intuïtieve netwerktoegangs- en verificatiecontroles en AI-gebaseerde ontdekking en profilering van alle aangesloten clients.

Voor locaties zoals winkelcentra of luchthavens die multi-tenancy-activi­teiten ver­eisen, maakt MultiZone een veilige SSID-scheiding mogelijk zonder extra toegangspunten te hoeven inzetten. Zo worden onveilige IoT-apparaten gescheiden van ander verkeer zonder de kosten of complexiteit van het implementeren en beheren van een apart draadloos netwerk.

Via Aruba’s Rogue AP Intrusion Detec­tion Service (RAPIDS) worden onbekende AP’s en clients geïdentificeerd en netwerk gegevens automatisch gecorreleerd om potentiële bedreigingen te identificeren. Websites worden gefilterd op inhoudscategorie en beoordeeld op reputatie en risicoscore, zodat IT-schadelijke sites worden geblokkeerd om phishing, DDoS, botnets en andere aanvallen te voorkomen.

Branchbeheer en thuiskantoor

Het verbinden van filialen en andere externe locaties met behulp van legacy WAN-oplossingen is kostbaar en complex. Aruba EdgeConnect SD-Branch helpt om het WAN-­beheer te vereenvoudigen en tegelijkertijd de gebruikerservaring te verbeteren. Aruba Central biedt de IT-medewerkers de mogelijkheid om virtuele en fysieke gateways op locatie centraal te beheren en verkeer te routeren via MPLS, breedband en mobiele-­netwerkverbindingen.

Met Aruba Central is het eenvoudig voor een IT-afdeling om de netwerkinfrastructuur te schalen, te bewaken, te beveiligen en ondersteuning te bieden voor duizenden gebruikers die toegang nodig hebben tot bedrijfstoepassingen en -diensten. De opties omvatten het inzetten van de Aruba EdgeConnect Microbranch-oplossing met elk Aruba access point om een on-campus connectiviteit, ondersteuning en beveiligingservaring te bieden aan kleine kantoren, thuiskantoren of ad-hoc locaties zonder de noodzaak van een on-premise gateway. Ook is het mogelijk Virtual Intranet Access (VIA) VPN-clients te gebruiken, die verbinding ­maken met Aruba Gateways die zijn ingezet om werknemers onderweg te ondersteunen.

Aruba Central

Operaties uitbreiden naar IoT

Aruba Central vereenvoudigt IoT-activiteiten met een geïntegreerd dashboard en app-store. Het dashboard breidt netwerk­bewaking uit naar BLE- en Zigbee-apparaten die zijn aangesloten op Aruba access points met AOS 10, waardoor IT en IoT in hetzelfde netwerk worden samengevoegd. Met de geïntegreerde app-store van Aruba Central kunnen klanten in een paar klikken de beste apps van toonaangevende IoT-partners downloaden en implementeren.

Rapportage en onderhoud

Aruba Central biedt ook hoogwaardige rapportagefuncties die deel uitmaken van de basislicentie-abonnementen. De rapporten omvatten informatie over verbonden apparaten, de gezondheid van het netwerk, capa­citeitsplanning en de mogelijkheid om de gebruikerservaring op verschillende locaties in het netwerk te vergelijken. Er is ook een rapportagewizard om geplande en on-demand rapporten te genereren die de gezondheid van het netwerk en de toepassingen, doorvoer- en gebruiksgegevens, appa­raat- en client­inventarisatie, activiteitencontrole en nog veel meer belichten.

API’s en webhooks

Voor klanten die netwerk­automatiserings­frameworks ontwikkelen, biedt Aruba Central uitbreidbaarheid met andere toonaangevende IT-platforms en -oplossingen via API’s en webhooks. Door automatisch ge­gevens van Aruba Central in deze oplossingen van derden op te nemen, kunnen netwerkbeheerders acties activeren op basis van bepaalde gebeurtenissen of omstandigheden. Gemeenschappelijke workflows die zich uitstrekken over meerdere sys­temen kunnen verder worden geautomatiseerd, zoals het aanmaken van IT-tickets in Service­Now, of het inplannen en toepassen van configuratiewijzigingen op honderden netwerkapparaten met behulp van Ansible.

Werk op jouw manier

Aruba Central is beschikbaar via software-as-a-service (SaaS), on-premises- en managed-servicemodellen, waardoor klanten de keuze en flexibiliteit hebben die nodig is om te voldoen aan uiteenlopende technische, personele en financiële vereisten.

Ontwerp-, implementatie-, migratie- en beheerdiensten

Aruba Professional Services helpt organisaties om Aruba Central en andere componenten van Aruba ESP snel te implementeren met QuickStart Services die deskundige ­audit-, ontwerp- en implementatie- of migra­tiehulp bieden volgens de best practices van Aruba. Aruba AirWave-klanten die migreren naar Aruba Central kunnen gebruik maken van onze voorgedefinieerde migratie­service.

 

Deel dit artikel

Lees ook

Creëer een efficiënte parallel filesystem-oplossing voor HPC en AI met Gigabyte servers

Lees meer over SupremeRAID en BeeGFS op Gigabyte-servers en de voordelen voor high-performance computing (HPC) en AI-toepassingen.

MSI Commercial 14: krachtig, praktisch en duurzaam voor zakelijke gebruikers

MSI brengt een nieuw model laptop uit in zijn portfolio: de MSI Commercial 14. Zoals de naam al doet vermoeden is deze laptop gericht op de zakelijke ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er