Windows Back-up ontvangt Microsoft OneDrive-integratie met update

Elwin Hodžić
0

In augustus en september heeft Microsoft niet alleen de beveiligingslekken in de Windows Update-previews gedicht, maar ook een nieuwe functie aan Windows Back-up toegevoegd. Gebruikers kunnen nu hun back-up van Windows opslaan in OneDrive, de cloudservice van Microsoft.

Windows Back-up ontvangt Microsoft OneDrive-integratie met update

Onverwijderbare systeemcomponent

Microsoft ontwierp Windows Back-up als een onverwijderbare systeemcomponent om gemakkelijk herstel te waarborgen. Zo kun je nu met deze software geselecteerde bestanden en mappen, inloggegevens, apps en bijbehorende app-instellingen direct opslaan in OneDrive.

Gemakkelijk herstel bij apparaatproblemen

Microsoft schrijft in een post dat deze aanpak gebruikers de mogelijkheid geeft om hun gegevens op te slaan in de map Documenten en op het bureaublad. Als het fysieke apparaat beschadigd raakt en kapot gaat, kunnen gebruikers hun gegevens gemakkelijk herstellen. Microsoft beweert dat de overstap naar een nieuw Windows-apparaat moeiteloos verloopt door deze manier van back-uppen, zodat gebruikers direct kunnen doorgaan waar ze gebleven waren.

Beschikbaarheid en gebruik

Deze nieuwe methode van back-uppen via Microsoft OneDrive is ontworpen voor consumenten. Gebruikers die zich aanmelden bij Windows met een Microsoft-account met de domeinen @outlook.com, @live.com en soortgelijke, kunnen Windows Back-up gebruiken. Gebruikersaccounts in Azure AD (of nieuwer met Entra ID) en Active Directory hebben geen toegang tot deze software.

Mogelijkheid tot lokale back-up

Hoewel de mogelijkheid tot lokale back-up nog steeds bestaat, integreert Windows 10 en Windows 11 nu de nieuwe functie genaamd “Bestandsversiegeschiedenis.” Met deze functie kunnen gebruikers gemakkelijk bestanden en mappen, inclusief hun bureaubladen, back-uppen naar lokale externe schijven of netwerkshares.

Nieuwe functie Windows Back-up geïntegreerd in Windows 10 en Windows 11

Zowel Windows 10 als Windows 11 hebben nu toegang tot een geïntegreerde cloudback-up. In september heeft Microsoft updates uitgebracht voor beide besturingssystemen als onderdeel van Patch Tuesday. Naast de installatie van nieuwe back-upsoftware heeft Microsoft ook verschillende beveiligingslekken in de besturingssystemen gedicht.


Altijd op de hoogte blijven van nieuwe Windows updates?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Verschil Windows 10 en 11: dit moet je weten over de twee versies

Wat is het verschil tussen Windows 10 en Windows 11? In dit artikel geven we je een overzicht van enkele functionele verschillen tussen de menu's, hoe...

Windows 10 vs Windows 11: performance op hybride cpu’s

De volgende generatie Core i-13000 Raptor Lake met nog meer E-cores wordt dit najaar verwacht. Ook AMD-processors met een hybride ontwerp worden binne...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er