webtip: sites doorlichten op meekijken

Alieke van Sommeren
0

Om websites eens door te lichten op hoe ze omgaan met trackers en hoe ze nog meer over je schouder meekijken, is themarkup.org/blacklight een handig hulpmiddel.

Die site duikt in de materie en tovert de resultaten met betrekking tot adtrackers, cookies van derden, cookieblockers ontwijkende trackers, sessie-opneem-perikelen, keyloggers, de Facebook-pixel en Google Analytics boven water.

themarkup.org blacklight

De makers waarschuwen wel dat het niet ‘de’ oplossing is om meteen diepgravende resultaten over de privacyschendingen van een website te achterhalen, maar het biedt zeker wel een handige eerste inspectie die je eventueel aanspoort om er nog eens een extra onderzoekende blik op te werpen. De web­site gebruikt DuckDuckGo’s tracker-radar voor het scannen van de websites.

(deze webtip is afkomstig uit c’t magazine 12/2020, p. 31)

Meer leuke en handige webtips in c't 06/2024

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Webtip: handige tool voor bingewatchers

Het leven van een bingewatcher kan best zwaar zijn. Waar o waar is je favoriete serie of film te bekijken?

webtip: Frietopia voor al je patat frites-informatie

Friet, patat: hoe je de gefrituurde aardappelreepjes ook noemt, het is lekker smullen geblazen. Het is wel de bedoeling dat je jezelf goed op de hoogt...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er