Slimme zonnebril die met je praat

Daniel Dupré
0

Bose Frames

De Bose Frames zijn zonnebril en koptelefoon in één. Bose noemt het ‘Audio Augmented Reality’ en de bril moet eind mei in Nederland verkrijgbaar zijn.

Bose betitelt de zonnebril weliswaar als ‘augmented reality’ maar niet in de zin van Google Glass of de hololens van Microsoft. De bril toont geen informatie in de lenzen van de bril, maar geeft informatie door via geïntegreerde luidsprekers in de pootjes. De Bose Frames verschijnt in twee versies, de Alto en de Rondo. De Alto heeft een klassieke, ietwat rechthoekige vorm terwijl de Rondo zoals de naam al aangeeft, wat rondere vormen heeft.

Bose Frames Alto

De Bose Frames Alto heeft een klassiek, hoekig uiterlijk…

 

De bril weet waar de drager zich bevindt en in welke richting hij kijkt. Via de luidsprekers geven de Frames dan informatie door over bezienswaardigheden op die locatie. Bose heeft het AR-audioplatform zelf ontwikkelt en het werkt alleen wanneer de bril aan een iOS- of Android-smartphone is gekoppeld. De bril zelf heeft een ingebouwde bewegingssensor om de kijkrichting te bepalen, voor de locatie worden de gps-data van de smartphone gebruikt.

In de bril zitten geen dopjes die het oor ingaan, maar het geluid wordt via de pootjes op het oor gericht zodat de omgeving daar niets van hoort, zo beweert Bose.

Bose Frames Rondo

…terwijl de Bose Frames Rondo juist wat rondere glazen heeft.

In het rechter pootje zit een microfoon ingebouwd waarmee je met Siri of Google Assistant kunt kletsen. Ook kun je er telefoongesprekken mee voeren. Daarnaast kun je vie de Bose Frames ook naar muziek luisteren. De geïntegreerde accu kan volgens Bose bij normaal volume zo’n 3,5 uur lang muziek streamen. In de stand-bymodus moet de bril 12 uur op een acculading meegaan.

 

Beide modellen van Bose Frames kosten 230 euro. Ze worden geleverd met een draag-etui, een oplaadkabel en een hoesje. Het duurt ongeveer 2 uur om ze op te laden. De brillen kunnen op de Bose website worden gereserveerd, en zullen op 22 mei worden verscheept.

 

Meer informatie over leuke gadgets lees je in c't 06/2024

Meer over

AudioHardware

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Netflix-account delen? Omzeilen van het verbod op delen doe je zo

Netflix is begonnen met het actief aanpakken van gebruikers die hun account delen met anderen. De streamingdienst tolereert deze praktijk niet langer....

Internet en tv prijsverhogingen maken overstappen steeds aantrekkelijker

Uit een onderzoek van prijsvergelijker Pricewise blijkt dat de kosten voor standaard internet (100 Mbit/s) de afgelopen jaren zijn gestegen, terwijl d...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er