Google Glass gebruikt bot voor geluidsweergave

Redactie
0

Googles hoofddisplay Glass heeft de voor mobiele apparaten vereiste vergunning van het Amerikaanse overheidsorgaan FCC gekregen. De bijbehorende rapporten met FCC-ID A4R-X1 geven echter niet veel informatie. Het geluid wordt door Glass niet via een klassieke luidspreker doorgegeven aan de gebruiker, maar via een vibrator die de trillingen via het schedelbeen naar het binnenoor stuurt. Dat concept is niet nieuw, maar toch heeft Google daar in 2011 patent voor aangevraagd als onderdeel van een op het hoofd gedragen ‘computing device’.

Glass maakt dataverbindingen Glass via WLAN 802.11 b/g (2,4 GHz), Bluetooth en Bluetooth Low Energy. Google heeft de FCC verzocht zo min mogelijk van de ingediende documenten te publiceren. Daarom is er niet veel meer te vinden dan de testprotocollen en wat begeleidende documenten. Diverse diagrammen, technische beschrijvingen en de specificatie van de antennes mogen niet openbaar gemaakt worden. Foto’s van de gebruiksaanwijzing worden pas over een half jaar gepubliceerd. Google motiveerde het verzoek met de sterke concurrentie. Het bedrijf is bang dat concurrenten eerder met hun apparaten op de markt zouden kunnen komen

Op de Google I/O 2012 konden ontwikkelaars voor 1500 dollar (momenteel ruim 1100 euro) preproductiemodellen van Glass bestellen. Die moeten ‘begin 2013’ geleverd worden. Google toekomstige Glass-ontwikkelaars deze week uitgenodigd voor een tweedaags event in San Francisco of New York. De pers mag daar niet bij zijn.

Deel dit artikel

Lees ook

Niet fraai genoeg: Crytek stelt Crysis Remastered uit

Crytek heeft de game ‘Crysis Remastered’ voor onbepaalde tijd uitgesteld. De extra ontwikkeltijd zal worden gebruikt om de graphics van de remastered ...

Kioxia toont PCIe-ssd prototypes in E3.S form factor

De E3.S-prototypes van Kioxia maken gebruik van PCIe 4.0-ssd CM6-technologie, maar bieden tot ongeveer 35 procent hogere prestaties.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er