Hololens: augmented-reality-bril voor Windows 10

Noud van Kruysbergen
0

Microsoft heeft aangekondigd om voor Windows 10 een augmented-reality-bril op de markt te brengen onder de naam ‘Microsoft Hololens’. De halfdoorzichtige bril legt grafische 3D-objecten over de reële wereld heen, zodat de drager de indruk krijgt holografische elementen te zien.

EeHoloLensn 3D-sensor kan de handbewegingen van zijn drager herkennen, zodat die kan interacteren met de weergegeven objecten. Dankzij de geïntegreerde cpu en wifi is bij de bril geen externe computer nodig en werkt hij kabelloos door zijn accu . De gebruiker kan via een koptelefoon ook geluiden van de virtuele objecten horen. Op het indrukwekkende demofilmpje van Microsoft is te zien hoe men bijvoorbeeld naar een virtueel televisiescherm kijkt in de huiskamer dat als hologram op de muur is geprojecteerd en hoe je Minecraft speelt waarbij de hele huiskamer als spelwereld fungeert.

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Reserveer nu: De complete gids voor Windows 11

Wil je alles weten over de nieuwe mogelijkheden van Windows 11? In deze herziene speciale editie ontdek je de nieuwste functies.

Gnome 44 release: nieuwe versie maar wel zonder GTK3

Met de release van Gnome 44 is er een nieuwe versie van de gratis Linux-desktopomgeving uitgebracht, waarin belangrijke innovaties zijn doorgevoerd. Z...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er