Hololens: augmented-reality-bril voor Windows 10

Noud van Kruysbergen
0

Microsoft heeft aangekondigd om voor Windows 10 een augmented-reality-bril op de markt te brengen onder de naam ‘Microsoft Hololens’. De halfdoorzichtige bril legt grafische 3D-objecten over de reële wereld heen, zodat de drager de indruk krijgt holografische elementen te zien.

EeHoloLensn 3D-sensor kan de handbewegingen van zijn drager herkennen, zodat die kan interacteren met de weergegeven objecten. Dankzij de geïntegreerde cpu en wifi is bij de bril geen externe computer nodig en werkt hij kabelloos door zijn accu . De gebruiker kan via een koptelefoon ook geluiden van de virtuele objecten horen. Op het indrukwekkende demofilmpje van Microsoft is te zien hoe men bijvoorbeeld naar een virtueel televisiescherm kijkt in de huiskamer dat als hologram op de muur is geprojecteerd en hoe je Minecraft speelt waarbij de hele huiskamer als spelwereld fungeert.

Deel dit artikel

Lees ook

Gadget-pret: epische watergun, gordijnen smart maken en zelf plaatjes maken

We hebben enkele leuke gadgets voor je verzameld. Deze keer een epische watergun, het smart maken van je gordijnen en letterlijk plaatjes maken.

Asrock barebones voor AMD Renoir-apu’s en Intel Comet Lake

Asrock heeft twee nieuwe barebones aangekondigd. De DeskMini X300 is geschikt voor AMD's Renoir-apu's en de DeskMini H470 is bedoeld voor Intel Comet ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er