Samsung SmartThings telt wereldwijd 63 miljoen actieve gebruikers

Alieke van Sommeren
1

De populariteit van smarthome neemt wereldwijd steeds meer toe. Samsung geeft aan dat zijn platform SmartThings wereldwijd inmiddels 63 miljoen actieve gebruikers telt, waarvan 1 miljoen Nederlanders.

Dit houdt in dat ongeveer 1 op de 14 volwassenen in ons land dagelijks gebruikmaken van Samsungs smarthome-platform. En het lijkt erop dat dit aantal alleen maar zal toenemen. De  lijst met producten die worden ondersteund door het platform bevat onder andere  smart deurbellen van Ring. de verlichtingsproducten van Philips Hue, slimme deursloten en een hele rits sensors. Bij de hubs en kits zit ook een stickje voor het opnemen van je Nvidia Shield binnen je smarthome, maar helaas is die stick alleen nog maar bruikbaar voor gebruikers in de Verenigde Staten.        samsung smartthings smart home

In maart 2018 waren er wereldwijd 28 miljoen geregistreerde gebruikers van SmartThings, inmiddels zijn dat er 147 miljoen. Dat is ruim vijf keer zo veel in tweeëneenhalf jaar tijd. We hebben Samsungs SmartThings-platform eerder dit jaar ook al eens getest.

Ook andere bedrijven op de smarthome-markt doen het goed: zo zouden volgens onderzoek van Multiscope al een half miljoen Nederlandse huishoudens een slimme deurbel hebben, waarvan de helft afkomstig van Ring (onderdeel van Amazon).

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de wekelijkse c't nieuwsbrief en blijf bij op IT-gebied! Haal optimaal rendement uit je hard- en software en leer over nieuwe technologieën. Met achtergrondartikelen, workshops, tests, aanbiedingen en meer.

 

Lees uitgebreide reviews en achtergrondinfo op je gemak in c't 08-09/2024

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Smart home regelen met Home Assistant

Smart-home-apparaten van verschillende fabrikanten zijn onderling niet altijd compatibel. Als je je huis met verschillende producten automatiseert, he...

1 Praat mee
avatar
  Abonneer  
nieuwsteoudste
Laat het mij weten wanneer er
Marc De Vos
Lezer
Marc De Vos

Als je weet dat Smarthings verplicht geinstalleerd wordt op Samsung smartphones dan ga je die cijfers wel zwaar in vraag stellen.