Rescue-Windows – c’t magazine 4/2023 staat voor je klaar

Redactie
4

Ons Windows-rescuesysteem helpt al jaren om Windows-installaties van buitenaf aan de tand te voelen.  

In c’t 4/2023 lees je hoe je een USB-stick maakt om je Windows-installatie te controleren, schijven te klonen, opstartproblemen op te lossen, wachtwoorden te achterhalen of opnieuw in te stellen en nog veel meer.

Je ontdekt ook hoe je je smarthome kunt inrichten zonder gebruik te maken van de cloud, zodat fabrikanten je activiteiten niet meer kunnen bijhouden. Omdat de beschikbaarheid ervan slecht is, zijn we op zoek gegaan naar alternatieven voor de Raspberry Pi en hebben we twee alternatieven geanalyseerd.

Bovendien hebben we een reeks high-end laptops getest en ontdekt dat je al een krachtig en veelzijdig model kunt vinden voor net iets meer dan 1400 euro.

Je kunt dit nummer nu bestellen!

Rescue-Windows- c't magazine 4/2023 staat voor je klaar

Nu beschikbaar voor abonnees …

Abonnees ontvangen niet alleen de papieren uitgave thuis zonder bezorgkosten – en voordat hij in de winkel ligt. Je kunt c’t magazine ook lezen in de c’t app voor iOS of Android en via de webreader (inclusief een optie om de pdf te downloaden).

Lezen via c’t app       Lezen via webreader

… en voor niet-abonnees

Ben je (nog) geen abonnee, dan kun je de nieuwste uitgave bestellen in de webshop. Als je nu een abonnement neemt op c’t, profiteer je bij de volgende uitgaven ook van de voordelen als abonnee.

Bestel nieuwste editie       Abonnementen

We wensen iedereen veel leesplezier!

 

Lees ook

Bestel nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

Windows Terminal Preview 1.21 biedt bufferherstel en virtueel notitieblok

Microsoft heeft de nieuwe Windows Terminal Preview 1.21 uitgebracht na ruim drie maanden. Deze preview introduceert nieuwe en experimentele functies v...

4 Praat mee
avatar
  Abonneer  
nieuwsteoudste
Laat het mij weten wanneer er
Johan
Lezer
Johan

CT rescue aangemaakt met windows 11 evaluatieversie van, beide versies geprobeerd de laatste versie daarvan geraakte mijn laptop in een zandlopertje zonder einde. De voorlaatste evaluatieversie van windows 11 die geraakte opgestart maar vond de c-schijf niet ook niet met het bijgeleverde script. Scherm icoontjes verdwenen nu en dan en soms was een herstart noodzakelijk. Geen netwerkdrivers dus ook geen internet ook geen wifi drivers? (Voorlaatste windows 11 evaluatieversie?) Dan maar de windows 10 evaluatie aangesproken maar ook die bleef rondjes draaien op mijn laptop met 8GB geheugen??? Een desktop geprobeerd te booten met deze stick een (crucial jetflash) hetzelfde.… Lees verder »

Johan
Lezer
Johan

Het Duitse magazine gekocht en hun downloads gebruikt en zie die werken perfect.
Vertalen van een artikel is niet genoeg. Testen van jullie setup is abominabel of half gebeurd.
Uiteraard heb ik nu een Duitse ctrescue maar die doet het tenminste.

Noud
Lezer
Noud

Ha Johan, we hebben met onze test-pc’s en -laptops geen problemen ondervonden. We hebben van andere gebruikers ook geen vergelijkbare klachten gehad, de enige problemen die optraden hadden te maken met nieuwe softwareversies van de geïntegreerde tools. Die verzamelen we en daar maken we binnenkort een update van.

Johan
Lezer
Johan

Blij voor jou Noud misschien dan maar is aanmaken met een ander toestel. Die updates van softwareversies waren geen probleem door eigen aanpassingen in het softwarescript. Het OS draaide gewoon niet goed. Toch raar dat de duitse versies het wel doen op mijn laptop? Enfin doen jullie maar updates en dan probeer ik later nog een keer. Groet Johan