Raspberry Pi Compute Module op 3+-niveau

Noud van Kruysbergen
0

De Raspberry Pi Compute Module heeft ook een update naar het 3+-niveau gekregen. Dat betekent dat een Compute Module nu net als de gewone Raspberry Pi 3 B+ beschikt over een Broadcom BCM2837B0, Cortex-A53 (ARMv8) 64-bit SoC op 1.2GHz, 1 GB aan RAM en eMMC-flashgeheugen.

Er zijn drie versies van de nieuwe Compute Module, namelijk met 8, 16 of 32 GB aan flashgeheugen. Dat flashgeheugen is direct gekoppeld aan de processor.

Je kunt van alle mogelijkheden van de BCM2837-SoC gebruikmaken, wat inhoudt dat er meer GPIO’s en interfaces beschikbaar zijn dan bij een standaard Pi.

Het printplaatje is slechts 6,7 bij 3,1 cm groot. Naast de genoemde versies is er ook een CM3+/Lite. Die heeft geen flashgeheugen, maar je kun eMMC of een sd-kaart aansluiten op de pinnen van de module.

Op Raspberrypi.org kun je meer informatie vinden over deze nieuwe Compute-modellen. Ze zijn onder meer te koop bij SOS Solutions.

 

Voor Pi-tips, workshops en meer: Het Ultieme Raspberry Pi Handboek 2019

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er