Ook Ziggo moet vrije modemkeuze gaan bieden

Alieke van Sommeren
0

Vorig jaar bood KPN na enige dwang hun klanten een vrije modemkeuze, en na een uitspraak van de Geschillencommissie moet nu ook VodafoneZiggo klanten een vrije modemkeuze gaan bieden.

Een klant van VodafoneZiggo stapte naar Geschillencommissie Telecommunicatiediensten om af te dwingen om een eigen modem en router te kunnen gebruiken. De Geschillencommissie oordeelt (bindend advies) dat die vrije keuze er moet komen.

De site van de provider moet uiterlijk 28 mei alle benodigde informatie gaan vermelden, en de provider moet het gebruik van een eigen modem/router ‘faciliteren’. Je eigen router gebruiken is op dit moment al wel mogelijk door deze in de bridge-modus te zetten.

VodafoneZiggo is zelf tegen een vrije keuze, naar eigen zeggen biedt het meegeleverde modem ‘een essentiële functie in het Ziggo-netwerk’.


Op de hoogte blijven van nieuws en updates? Schrijf je in voor de c’t-nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

KPN biedt vrije routerkeuze en andere opties

Klanten van KPN kunnen voortaan kiezen voor een eigen modem of een Fritzbox-modem, in plaats van de standaard Experia-modems. Daarnaast wordt de diens...

De nog lange weg naar een vrije routerkeuze

Na jaren getouwtrek over de vrije routerkeuze lijkt het einde nog niet in zicht. De overheid lijkt geen knopen door te willen hakken, de internetprovi...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er