T-Mobile naamswijziging met Tele2 naar Odido: dit gaat er veranderen

Elwin Hodžić
1

T-Mobile en Tele2 Mobiel zullen niet langer actief zijn in Nederland. In plaats daarvan wordt er een naamswijziging doorgevoerd en zal het samen met het moederbedrijf T-Mobile Nederland voortaan verder gaan onder de naam Odido. Dit nieuwe merk, Odido, wordt vandaag officieel aangekondigd. Tevens introduceert Odido een sneller Unlimited-abonnement.

Op dit moment blijven de merken Ben, Simpel en Tele2 Thuis volledig ongewijzigd. Ze zullen echter vanaf nu opereren onder de vlag van Odido, terwijl ze hun activiteiten voortzetten onder hun respectievelijke eigen namen. In Nederland hebben we momenteel drie belangrijke spelers op het gebied van mobiele telefonie en mobiel internet: Vodafone Ziggo (bestaande uit Vodafone en Hollands Nieuwe), KPN (waaronder KPN, Simyo en Youfone) en nu ook Odido (met Odido, Ben en Simpel). Met een marktaandeel van ongeveer 30 tot 35 procent is Odido nu de grootste speler.

Eerdere overname en naamswijziging

In september 2021 maakten Apax en Warburg Pincus bekend dat ze T-Mobile Nederland zouden overnemen van Deutsche Telekom voor een bedrag van 5,1 miljard euro. Hoewel aanvankelijk was overeengekomen dat de naam T-Mobile nog vijf jaar in Nederland zou worden behouden na de overname, heeft het bedrijf besloten om eerder de naamswijziging naar Odido door te voeren. “We hebben de afgelopen twee jaar hard gewerkt aan de nieuwe naam en het nieuwe bedrijf,” zei een woordvoerder. In het afgelopen weekend  zijn alle 119 winkels en kantoren afgeplakt en omgebouwd naar het nieuwe merk Odido.

Verbeterd netwerk en hogere snelheden

Naast de naamswijziging van T-Mobile naar Odido, introduceert de provider ook drie nieuwe Unlimited-abonnementen naast het bestaande Unlimited-abonnement. Deze nieuwe abonnementen bieden verschillende snelheidsopties. Het bedrijf heeft zijn netwerk gemoderniseerd, waardoor mobiele abonnementen met snelheden tot 1 Gbit/s nu mogelijk zijn.


Op de hoogte blijven omtrent alle Odido-nieuws?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Snelheidsaanpassingen en abonnementsinformatie

Op dit moment biedt Odido een maximale snelheid van 450 Mbit/s aan voor hun 5G-abonnementen. Als klanten hogere snelheden wensen, hebben ze de optie om te upgraden naar een duurder Unlimited-abonnement. De provider heeft echter nog geen prijzen vrijgegeven voor deze nieuwe abonnementen. Naast de Unlimited-abonnementen zal Odido ook abonnementen met een beperkte databundel aanbieden. Bovendien komt er een Odido Samen Unlimited-abonnement beschikbaar, waarbij ‘familie, vrienden en buren’ gezamenlijk een abonnement kunnen afsluiten.

Gratis toegang tot streamingdiensten met puntensysteem

Klanten die ervoor kiezen om de duurdere Odido-abonnementen te nemen, krijgen ook gratis toegang tot verschillende streamingdiensten. Het bedrijf zal hiervoor een puntensysteem genaamd “Extra’s” introduceren, waarmee klanten maandelijks kunnen wisselen tussen diverse diensten.

Met het Unlimited Plus-abonnement ontvang je één Extra, terwijl het Premium-abonnement er drie krijgt. Met deze Extra’s hebben klanten de keuze uit een gratis abonnement op Videoland, Podimo, Deezer, Viaplay of Visual Voicemail. Binnenkort wordt ook de mogelijkheid toegevoegd om een gratis HBO Max- of SkyShowtime-abonnement te selecteren.

Prijzen voor Odido mobiele abonnementen

DatabundelMaximale snelheidPrijs per maand
2GB2GB300Mbit/s14 euro
10GB10GB300Mbit/s17,50 euro
15GB15GB300Mbit/s20 euro
Unlimited StartOnbeperkt10Mbit/s27,50 euro
Unlimited BasisOnbeperkt300Mbit/s32,50 euro
Unlimited PlusOnbeperkt600Mbit/s37,50 euro
Unlimited PremiumOnbeperkt1Gbit/s49,50 euro

Behoud van vaste abonnementen

Odido blijft trouw aan het aanbieden van vaste abonnementen en heeft geen ingrijpende wijzigingen op dit gebied aangekondigd. Vergelijkbaar met T-Mobile, kunnen klanten kortingen ontvangen wanneer ze zowel een vast als een mobiel abonnement afsluiten. Voor bestaande T-Mobile-abonnees blijft alles voorlopig onveranderd.


Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief om altijd op de hoogte te blijven van al het nieuws over providers.

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Copilot+-laptops op ARM-cpu’s van diverse fabrikanten aangekondigd

Microsoft stimuleert de verspreiding van Windows op ARM-cpu's meer dan ooit tevoren. Vrijwel alle grote fabrikanten hebben al AI-laptops met Microsoft...

Logitech MeetUp 2 gelanceerd voor vergaderingen in huddle rooms

We ontvingen een exclusieve uitnodiging voor een persbijeenkomst op 14 en 15 mei bij het kantoor van Logitech in Cork, Ierland. Wij kregen als een van...

1 Praat mee
avatar
  Abonneer  
nieuwsteoudste
Laat het mij weten wanneer er
Jeroen
Lezer
Jeroen