Nieuwe Windows roadmap gepresenteerd door Microsoft

Elwin Hodžić
0

Microsoft heeft de roadmap van zowel Windows 10 als Windows 11 bijgewerkt. Zo maakt Microsoft bekend dat Windows 10 geen nieuwe functies meer krijgt. Windows 11 krijgt daarentegen andere versies in het Long-Term Servicing Channel (LTSC) met uitgebreide ondersteuning.

Windows

Microsoft kondigt einde ondersteuning Windows 10 aan

Microsoft houdt vast aan het einde van de ondersteuning voor Windows 10 op 14 oktober 2025. Dit wordt nu bevestigd in een blogpost van Microsoft. De definitieve versie van Windows 10 is de release van Windows 10 22H2. Deze versie blijft maandelijkse beveiligingsupdates ontvangen totdat de ondersteuning stopt.

Beveiligingsupdates voor Windows 10 22H2 tot 2025

De bestaande LTSC-versies blijven beveiligingsupdates ontvangen tot aan hun end-of-lifecycle. Microsoft raadt echter ten zeerste aan om over te stappen naar Windows 11, aangezien er geen functie-updates meer zijn voor Windows 10. Wie toch Windows 10 moet blijven gebruiken, moet updaten naar versie 22H2, aangezien deze versie nog beveiligingsupdates ontvangt tot oktober 2025. Dit kan eenvoudig worden geïmplementeerd met een Servicing-Enablement-package.

Nieuwe versies Windows 11 Enterprise LTSC en Windows 11 IoT Enterprise LTSC

Voor Windows 11 Enterprise LTSC en Windows 11 IoT Enterprise LTSC kondigt Microsoft aan dat het in de tweede helft van 2024 nieuwe versies zal uitbrengen. Deze krijgen voor langere tijd ondersteuning. Het bedrijf zal later details publiceren, dichter bij de tijd van beschikbaarheid.

Begin met plannen en testen van apps en hardware met Windows 11 22H2

Wie wacht op een nieuwe Windows 11 LTSC-versie, kan met de algemeen verkrijgbare versie Windows 11 22H2 al beginnen met het plannen en testen van apps en hardware. Een post op de Windows IT Pro-blog van Microsoft geeft enkele tips voor het optimaliseren van het testen van applicaties.

Laptop en/of PC die niet aan de Windows 11 systeemeisen voldoet?

Mocht je nog een pc en/of laptop hebben die niet aan de Windows 11 systeemeisen voldoet, dan kun je wellicht nog een kijkje nemen naar onze optimale pc 2023. Een andere optie is natuurlijk via een ‘omweg’ Windows 11 installeren op een oude pc.


Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen omtrent Windows? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Meer over

windows

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Met deze nieuwe Ziggo aanbieding wil de provider nieuwe klanten werven

Enige tijd geleden schreven we al over de KPN inflatiecorrectie 2023 en Ziggo inflatiecorrectie 2023 die niet bij iedereen in de smaak was gevallen. T...

Google Gemini release: nieuwe geduchte concurrent van ChatGPT?

Google heeft zijn nieuwste AI-model geïntroduceerd, dat volgens de techgigant het grootste en krachtigste model van kunstmatige intelligentie tot nu t...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er