Raspberry Pi Zero 2W – meest betaalbare single-board computer

Redactie
0

De Raspberry Pi Zero 2W is het nieuwste product in Raspberry Pi’s meest betaalbare reeks van single-board computers. Dit is de opvolger van de baanbrekende Raspberry Pi Zero W en is een-op-een uitwisselbaar met het originele board.

raspberry pi zero 2w


Quad-core 64-bit processor

Het board bevat een quad-core 64-bit Arm Cortex-A53 CPU, welke geklokt is op 1GHz. Het hart van het board is een Raspberry Pi RP3A0 system-in-package (SiP) opgebouwd uit een Broadcom BCM2710A1-die(chip) uit de Raspberry Pi 3 met 512 MB LPDDR2 SDRAM geïntegreerd.

De verbeterde processor geeft de Raspberry Pi Zero 2 W 40% meer single-threaded performance en vijf keer meer multi-threaded performance dan de originele single-core Raspberry Pi Zero.


Blijf op de hoogte van Raspberry Pi en ontvang gratis tips!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.


LAN en Bluetooth

De Raspberry Pi Zero 2 W beschikt over een 2,4GHz 802.11 b/g/n draadloze LAN en Bluetooth 4.2 chip die ook ondersteuning voor Bluetooth Low Energy (BLE) heeft.

Aansluitingen Raspberry Pi Zero 2W

Het board heeft een microSD-kaartslot, een CSI-2 camera-aansluiting, een USB On-The-Go (OTG) poort (ideaal voor een OTG-kabel of USB mini-hub) en een niet-bezette positie voor een optionele HAT-compatibel 40-pins GPIO header.

De Zero 2 W wordt gevoed via een micro-USB-aansluiting. De video-uitgang is een mini HDMI-poort; van de composiet video-uitgang kan gebruik worden gemaakt via testpunten (indien nodig).

Bestel Raspberry Pi Zero 2W

De Raspberry Pi Zero 2 W is slechts zeer beperkt op voorraad. Begin volgend jaar zal er een nieuwe lading worden aangeboden. Om zoveel mogelijk mensen een kans te bieden de Zero 2 W te bestellen geldt er een maximum van 1 stuk per bestelling.

Downloads en instructies

De Raspberry Pi Zero 2 W heeft uitgebreide compliance-tests gedaan en voldoet aan een aantal regionale en internationale standaarden. Bekijk en download relevante certificaten and conformity-documentsen.

Voor de installatie-instructies kun je naar raspberrypi.com

Raspberry Pi Zero 2W

 Specificaties

Afmeting65mm × 30mm
ProcessorBroadcom BCM2710A1, quad-core 64-bit SoC (Arm Cortex-A53 @ 1GHz)
Geheugen512 MB LPDDR2
Connectiviteit2,4GHz IEEE 802.11b/g/n draadloze LAN, Bluetooth 4.2, BLE, ingebouwde antenne, USB 2.0 interface met OTG, USB 2.0 interface met OTG, HAT-compatibele 40-pins I/O header (optioneel), microSD-kaartslot, mini HDMI-poort, CSI-2 camera-aansluiting
VideoHDMI-interface, Composiet video
MultimediaH.264, MPEG-4 decoderen (1080p30), H.264 encoderen (1080p30),
Ingangsvermogen5V DC 2,5A
Bedrijfstemperatuur-20°C tot +70°C
BeschikbaarheidDe Raspberry Pi Zero 2 W zal in productie blijven tot ten minste januari 2028

c't 06/2024

Meer over

Zelfbouw

Deel dit artikel

Lees ook

Raspberry Pi als Password Manager met Bitwarden & zo doe je het!

Het bedenken en onthouden van een uniek en veilig wachtwoord voor elk account is een vrijwel onmogelijke taak, maar in deze workshop laten we zien hoe...

Eerste stappen met de Raspberry Pi

Als je eerste contact met een Raspberry Pi belemmerd wordt door het idee dat het ingewikkeld is om ermee te werken, probeer het dan gewoon eens! Het i...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er