MWC: Nokia 3310 uit de dood herrezen

Redactie
0

Nokia blaast haar ooit grootste succes nieuw leven in en brengt de 3310 terug in de handel als ‘feature phone’. De nieuwe 3310 kost 50 euro en heeft een kleurendisplay. Het uiterlijk is gebaseerd  op het origineel maar gerestyled – en natuurlijk is ook het spelletje Snake geïnstalleerd.

 

Nokia 3310

Met een facelift, maar toch herkenbaar: de Nokia 3310 krijgt een nieuw leven als feature phone.
(Foto: Nokia)

Als er al zoiets als een cult-mobieltje bestaat, komt de Nokia 3310 zeker voor die kwalificatie in aanmerking. Het is juist de reden dat HMD Global, de Finse eigenaar van de divisie mobiele telefonie van Nokia, het toestelletje op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona opnieuw introduceert, om zowel kopers met een hang naar nostalgie aan te spreken als kopers die op zoek zijn naar een simpel en goedkope telefoon zonder allerlei app-poespas.

Het design van de nieuwe Nokia 3310 heeft de bekende vormgeving, maar is dunner, lichter en ronder. Ook de hardware is duidelijk gemoderniseerd. Het 2,4″-QVGA-kleurendisplay ziet er mooi uit en met de 2MP-camera met flits kun je foto’s maken die je zelfs op een microSD-kaartje kunt opslaan. Ook biedt Nokia’s Series 30-systeem meer functies dan het origineel.

Accuduur van een maand

De 3310 kan twee simkaarten gebruiken. Verder is Opera Mini als browser geïnstalleerd en een gemoderniseerde versie van het klassieke spelletje Snake. In standby moet de telefoon het een maand op een acculading uithouden; HMD geeft voor de spreektijd 22 uur op. Natuurlijk wordt de telefoon met een gewone microUSB-aansluiting opgeladen. Het interne geheugen heeft een nostalgische omvang van 16 MB. GSM (2G) wordt als enige mobiele netwerk ondersteund.

De nieuwe Nokia 3310 zal in vier felle kleuren vanaf het tweede kwartaal in de Benelux te koop zijn. De prijs moet rond de 50 euro liggen.

Deel dit artikel

Lees ook

Internet en tv prijsverhogingen maken overstappen steeds aantrekkelijker

Uit een onderzoek van prijsvergelijker Pricewise blijkt dat de kosten voor standaard internet (100 Mbit/s) de afgelopen jaren zijn gestegen, terwijl d...

Windows 11 24H2 Release Preview opnieuw beschikbaar zonder Recall

Microsoft onderbrak verrassend de distributie van de Release Preview van Windows 11 24H2 afgelopen week. Nu is de Windows 11 24H2 Release Preview weer...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er
trackback
MWC 2017: mobieltjes-fiësta met flow control - c't magazine

[…] weer van de partij, maar ze kwamen niet met revolutionair nieuwe apparaten. Sterker: de simpele Nokia 3310 zorgde nog voor de grootste […]