Moderne Code Editor: GitHub maakt van Atom een open source licentie

Redactie
0

De code-editor ATOM die een kleine tien weken geleden voor de eerste keer werd gepresenteerd, als de “Code Editor voor de 21ste eeuw “, heeft de min of meer gesloten betafase afgesloten en word door hosting service GitHub nu onder de MIT-licentie geplaatst.

GitHub heeft de in februari gepresenteerde Code Editor Atom nu toch in een open source licentie gratis ter beschikking gesteld. Op enig moment leek het dat het bedrijf de kerncomponenten, de package manager en de Shell niet open source zou maken. Nu, na het beëindigen van de beta -fase waarin de belanghebbende partijen op aanvraag konden deelnemen – heeft GitHub Atom volledig onder de MIT licentie gebracht. Daarnaast zijn er geen plannen bekend om het product in licentie of via enige add -ons te verkopen.

De JavaScript Editor die gebaseerd is op Google’s Chromium en die Node.js als backend gebruikt, zou zo de beste eigenschappen van andere tekstverwerkers moeten combineren. De ontwikkelaars gingen voor het comfort van Sublime en TextMate maar ook voor de flexibiliteit en uitbreidbaarheid van Emacs en Vim. Die lieten zich met speciale scriptingtalen wel aanpassen maar zijn op zich niet al te intuïtief.

Gebruikers zouden in staat moeten zijn om met behulp van vooraf geconfigureerde pakketten, bibliotheken en thema’s, de editor die in de browser is geintegreerd met behulp van JavaScript en CSS editor naar behoefte te kunnen aanpassen of uitbreiden. Ondersteuning voor de JavaScript-essay CoffeeScript is momenteel kennelijk net zo gegeven als integratie met C of C++ . Daarnaast zijn er al meer dan 800 componenten beschikbaar die tijdens de bètafase zijn ontstaan ​​en bouwen op de Atom kernel.

Echter, op dit moment is Atom nog verre van een afgewerkt product. Ook de editor is tot nu toe alleen op Mac OS X te gebruiken; Windows en Linux zullen spoedig volgen. ( Ane/ple )

Deel dit artikel

Lees ook

Alleen vandaag & morgen nog de nieuwe ChatGPT special mét gratis verzending

Ontdek zelf de kracht van ChatGPT en leer hoe je in een handomdraai teksten over elk onderwerp schrijft en hoe je je eigen teksten beter en mooier kun...

Met deze Odido aanbieding kun je flink besparen op internet en tv

Ben je op zoek naar een goede deal voor je internet en tv abonnement omdat je bijvoorbeeld wilt besparen op internet en tv of omdat je gaat verhuizen?...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er