Logitech kondigt de Astro A50 X aan voor alle consoles én je pc

Elwin Hodžić
0

Vandaag introduceert Logitech de draadloze gamingheadset Logitech G Astro A50 X Lightspeed. Deze headset is compatibel met pc’s, smartphones en alle huidige spelcomputers van Sony, Microsoft en Nintendo.

Functionaliteiten van de Logitech G Astro 50 X Lightspeed

De Logitech G Astro 50 X Lightspeed, ook bekend als A50 X, is een draadloze over-ear gamingheadset. Deze headset communiceert draadloos met een basisstation, dat niet alleen dient als oplaadstation maar ook als interface voor verbonden apparaten. Aan de achterzijde van het basisstation zitten twee HDMI-ingangen voor de PS5 en Xbox Series S/X, elk vergezeld van een USB-C-aansluiting voor microfoongeluid. De derde USB-C poort op het basisstation is bedoeld voor het ontvangen van pc-audio.

Eenvoudig schakelen tussen Xbox, PS5 en pc

Met een knop op zowel de headset als het basisstation kun je eenvoudig schakelen tussen je Xbox, PS5 en pc. Wanneer de headset wordt gebruikt, scheidt deze het HDMI-signaal van zowel de PS5 als de Xbox in audio en beeld. Het geluid wordt draadloos overgebracht naar de koptelefoon via Logitechs Lightspeed-verbinding, terwijl het beeld via HDMI naar de tv wordt verzonden. Plaats je de headset op het laadstation, dan wordt het geluid ook naar de tv gestuurd. Alle HDMI-poorten voldoen aan de HDMI 2.1-standaard en bieden ondersteuning voor 4k, 120Hz en vrr.

Uitgebreide connectiviteit voor andere apparaten

Andere apparaten, zoals de Nintendo Switch, tablets en telefoons, kunnen met de headset via bluetooth verbinden. Het geluid van een bluetoothapparaat kan worden gecombineerd met dat van een gamesysteem dat via HDMI/USB is aangesloten. Omdat de bluetooth-ontvanger in het laadstation is ingebouwd, moet dit station altijd in de buurt zijn om een bluetoothapparaat te verbinden. Hierdoor is de Logitech Astro A50 X niet geschikt als bluetoothheadset voor onderweg.

Audioprestaties en gebruiksgemak van de Astro A50 X

Logitech beweert dat de draadloze Lightspeed-verbinding ongecomprimeerde 24bit-audio op 48kHz ondersteunt over een maximale afstand van 12 meter. Hoewel de fabrikant geen exacte latencycijfers verstrekt, belooft het bedrijf een ‘niet waar te nemen’ audiovertraging. De headset ondersteunt spatial audio, waaronder Dolby Atmos en Sony’s 3D-audio, en heeft volgens Logitech een accuduur van 24 uur.

Eenvoudige configuratie met Logitech G HUB-software

De draadloze headset configureer je met behulp van de G HUB-software van Logitech, die beschikbaar is voor zowel pc (Windows & macOS) als de Logitech G-app, die beschikbaar is voor zowel Android als iOS. De software bevat onder andere een equalizer met tien schuiven en regelaars voor de noisegate en sidetone van de microfoon.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Logitech A50 X is beschikbaar in zowel wit als zwart vanaf 20 december, met een adviesprijs van 399 euro.

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Netflix-account delen? Omzeilen van het verbod op delen doe je zo

Netflix is begonnen met het actief aanpakken van gebruikers die hun account delen met anderen. De streamingdienst tolereert deze praktijk niet langer....

Verrijk je IT-kennis met elke editie van c’t magazine dankzij deze aanbieding

Met c’t krijg je onafhankelijke IT-informatie om je kennis up-to-date te houden en je er verder in te verdiepen. We geven je inzicht in nieuwe ontwikk...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er