Logitech event 2023: line-up nieuwe zakelijke producten

Daniel Dupré
0

Logitech

Logitech is bij de meeste gebruikers met name bekend om zijn toetsenborden, muizen en webcams. Naast die consumentenproducten maakt het Zwitsers bedrijf echter ook producten die voor de zakelijke markt bedoeld zijn. Op 23 mei organiseerde Logitech een persbijeenkomst om de line-up van nieuwe producten te presenteren. We waren uitgenodigd en gingen uiteraard een kijkje nemen.

Logitech Rally Bar Huddle

Logitech Rally Bar Huddle

Logitech speelt in op het veranderde werklandschap waarin hybride werken in veel bedrijfsomgevingen de norm is geworden. Logitech komt met drie nieuwe producten voor de zakelijke markt. Het assortiment aan conference-camera’s wordt uitgebreid met de Rally Bar Huddle. Eerder introduceerde Logitech al de Rally Bar en de Rally Bar Mini, videobars uit voor grote en middelgrote ruimtes. De Rally Bar Huddle is speciaal ontworpen voor kleine ruimtes om te vergaderen met kleine groepen. De Huddle kenmerkt zich door een eenvoudige installatie en de mogelijkheid hem te integreren met andere Logitech producten zoals Tap IP door middel van CollabOS. Dat is een besturingssysteem dat Logitech speciaal heeft omwikkeld voor videosamenwerking.

De Huddle kan externe deelnemers aan videogesprekken meer in het gesprek betrekken dankzij ingebouwde AI-intelligentie en 4K-beeldkwaliteit. Bovendien zorgt het nieuw ontworpen audiosysteem via zes beamforming microfoons en door AI-ondersteunde geluidsonderdrukking ervoor dat deelnemers in de vergaderruimte op afstand helder en goed hoorbaar zijn .

De Rally Bar Huddle kan op drie verschillende manieren worden ingezet: in combinatie met een Windows-pc of Chromebook, in de Bring Your Own Device (BYOD)-modus of met de beschikbare platformen in appliance-mode. Daarbij is geen externe computer vereist. De Rally Bar Huddle werkt ook samen met videoconferentieplatformen zoals Microsoft Teams en Zoom.

Ook is het bevestigingssysteem vernieuwd. Met de multimount kun je de videobar eenvoudig op een vlak bevestigen, bovenop een scherm of aan de muur. Het handige kabelsysteem zorgt ervoor dat de nodige kabels altijd overzichtelijk en goed bevestigd blijven.

Logi Dock Flex

Een ander aspect van het nieuwe werken is dat bedrijven naar kleinere ruimten verhuizen met minder werkplekken, en daar vervolgens flexplekken van maken. Daarmee spelen ze in op het feit dat werknemers op verschillende momenten aanwezig zijn en kun je besparen op een grote en duurdere ruimte, die vaak half leeg is. Het nadeel is dat er dan goede afspraken gemaakt moeten worden wie wanneer op welke plek wil zitten.

Logitech Logi Dock Flex

Daarvoor heeft Logitech speciaal de Logi Dock Flex ontwikkeld in combinatie met de Logitech Sync-software. De Logi Dock Flex is een klein apparaat dat vast op een werkplek wordt geplaatst. Het beschikt over een 8-inch display, drie usb-poorten aan de voorzijde en nog eens drie aan de achterkant. Het ondersteunt dubbele displays, tot 100 watt aan powerdelivery en meerdere netwerkverbindingen. In combinatie met de Logitech Sync-app is het dan mogelijk om als werknemer een specifieke werkplek te reserveren.

Die software geeft aan welke plekken er beschikbaar zijn en op het apparaat wordt bij een actieve reservering dan aangegeven dat hij bezet is. Ook als je er nog niet bent. Eenmaal ter plekke kun je je apparaat direct aansluiten. Je kunt je werkplek personaliseren met een eigen achtergrondfoto, een persoonlijk afwezigheidsbericht instellen en met één druk op de knop deelnemen aan vergaderingen via integraties met de kalender in de Logi Tune-app.

De Logi Dock Flex heeft ook voordelen voor IT-beheerders. Zij kunnen het apparaat snel op grote schaal installeren en implementeren. Dat gaat gepaard met veilig kabelbeheer, zodat werkplekken er opgeruimd en netjes uitzien. Daarnaast kun je Logi Dock Flex op afstand monitoren en beheren, bijvoorbeeld door reserveringsinstellingen aan te passen en apparaten te beheren om die af te stemmen op de hybride beleidsregels van je organisatie. En het gebruik van flexplekken in kaart brengen via realtime inzichten en analyses over het gebruik van ruimtes en werkplekken. Op die manier wordt het gebruik van bureaus, piekmomenten qua bezetting en gebruikersgedrag inzichtelijk gemaakt.

De Logitech Sync-software is gratis en ook te gebruiken zonder een Logi Dock Flex. De service is ook via QR-codes te gebruiken als standalone oplossing. Daarvoor is de aanschaf van Logitech-hardware geen vereiste.

De Rally Bar Huddle zal vanaf juli 2023 verkrijgbaar voor een adviesprijs van 1999 euro. De Logi Dock Flex wordt in de herfst van 2023 verwacht voor een adviesprijs van 849 euro. De Logitech-service om bureaus te reserveren wordt gratis aangeboden en kan per direct worden aangevraagd via het Sync-beheerportaal. Verschillende premium-functies zoals gebruikersgegevens, waarschuwingen en plattegronden zijn gratis beschikbaar tijdens de bètatestperiode. Die loopt tot 1 juli 2024.

 

Meer over

zakelijk

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Netflix-account delen? Omzeilen van het verbod op delen doe je zo

Netflix is begonnen met het actief aanpakken van gebruikers die hun account delen met anderen. De streamingdienst tolereert deze praktijk niet langer....

Verrijk je IT-kennis met elke editie van c’t magazine dankzij deze aanbieding

Met c’t krijg je onafhankelijke IT-informatie om je kennis up-to-date te houden en je er verder in te verdiepen. We geven je inzicht in nieuwe ontwikk...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er