LibreOffice 6.2 verschenen

Daniel Dupré
0

De Document Foundation heeft LibreOffice 6.2 aangekondigd. De grootste verandering in de opensource Office-suite is de nieuwe ribbon-achtige interface, die NotebookBar heet.

De NotebookBar heeft een grotendeels aanpasbare menustructuur. Het onderliggende concept wordt ‘Muffin’ genoemd, wat staat voor “My User Friendly & Flexible Interface”. De ontwikkelaars van LibreOffice hebben een menu-interface ontworpen die de gebruiker helemaal aan zijn wensen kan aanpassen. Bovendien draait hij flexibel op verschillende hardware. Zo moet LibreOffice zich optimaal voor elk beeldschermformaat kunnen aanpassen. De gebruiker kan dan nog de indeling van het menu aanpassen naargelang zijn voorkeuren of het soort werk dat hij doet. Voor gebruikers die niets van de nieuwe opties willen weten, blijft de oude menustructuur ook gewoon beschikbaar.

Daarnaast zijn er allerlei kleine wijzigingen aangebracht, zoals verbeteringen in de hulpfunctie, een consistentere indeling van contextmenu’s, het bijhouden van wijzigingen, met name bij grote bestanden, en gegevens die je uit spreadsheets in Writer plakt, verschijnen nu niet meer als objecten maar je kunt ze in tabellen verwerken.

LibreOffice 6.2 kan worden gedownload voor Windows, Linux en macOS. Voor zakelijke gebruikers raden de ontwikkelaars het gebruik van de stabielere versie LibreOffice 6.1.5 aan, die een bedrijfsbrede uitrol eenvoudiger maakt.

 

Meer handige en interessante informatie over OpenSource-toepassingen en Linux lees je in c't 05/2024

Meer over

Software

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

NordVPN aanbieding: dit is dé deal die jij nodig hebt van deze VPN-dienst

Ben je op zoek naar een goede NordVPN aanbieding? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Wij hebben dé deal voor jou gevonden voor NordVPN die je via de ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er