Abonnees van KPN kunnen weer een prijsverhoging verwachten in 2024

Elwin Hodžić
0

Enige tijd geleden schreven we al over de KPN inflatiecorrectie 2023 en Ziggo inflatiecorrectie 2023, maar nu kondigt KPN opnieuw een prijsverhoging aan voor 2024. De CEO van KPN heeft aan De Telegraaf laten weten dat de prijzen voor internet- en tv-abonnementen in 2024 opnieuw zullen stijgen.

De topman van KPN benadrukt dat deze beslissing onvermijdelijk is om de winst van het telecombedrijf te waarborgen. Naast de prijsverhoging wil de provider ook flink gaan besparen op de kosten die ze hebben.

KPN-abonnees kunnen wederom een prijsverhoging verwachten in 2024

KPN prijsverhoging van het afgelopen jaar

Onlangs heeft de provider de prijzen voor abonnementen met tv en/of internet in 2023 verhoogd door middel van een zogenaamde KPN inflatiecorrectie. De gemiddelde stijging bedroeg 6,4 procent, met een maximum van vier euro per maand. Het is opvallend dat deze verhoging lager uitviel dan het inflatiepercentage dat door het CBS was vastgesteld.

Een interessante vergelijking kan worden gemaakt met een van hun grootste concurrenten. Ziggo hanteerde namelijk in 2023 een inflatiecorrectie van gemiddeld 8,5 procent, wat weer net iets hoger was dan die van KPN.

Nieuwe prijsverhoging in opkomst

De CEO van KPN voorspelt een nieuwe prijsverhoging in 2024. Hierbij zal het gelukkig niet gaan om een wat hogere prijsstijging zoals de recent ingevoerde inflatiecorrectie. De verwachting is dat het zal gaan om een lichte prijsverhoging van waarschijnlijk rond de twee euro per maand.



KPN als enige die er al over durft te spreken

Het is opmerkelijk dat KPN als eerste provider openlijk spreekt over de prijsverhogingen voor 2024. De verwachting is dat andere providers zoals Ziggo, Odido en Delta vergelijkbare prijsverhogingen zullen doorvoeren. Deze aankondigingen roepen vragen op over de toekomst van abonnementen voor vast internet en tv in Nederland en hoe consumenten zullen reageren op deze prijsverhogingen.

Overstappen van provider of verlengen kan lonen

Als consument zou je kunnen overwegen om ieder jaar over te stappen om te besparen op internet en tv. Door de constante prijsverhogingen zou het lonend kunnen zijn om eens een kijkje te nemen naar deze optie. Zo kun je zeker wel een leuk bedrag per jaar besparen bovendien ontvang je heel vaak ook nog een leuke welkomstbonus als nieuwe klant zijnde.

Zo zou je kunnen overwegen om over te stappen naar Odido. Op dit moment heeft Odido namelijk een aantrekkelijke aanbieding waarbij je zes maanden lang korting ontvangt op een internet en/of tv abonnement.

Bekijk de Odido aanbieding


Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws van providers?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief van c’t magazine:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.


Meer over

providers

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Dit is hoe je maandelijks gemakkelijk flink kunt besparen op internet en tv

In dit artikel tonen we je hoe je kunt besparen op internet en tv. Dit kan variëren van het vergelijken van aanbieders tot het aanpassen van je huidig...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er