iStorage datAshur BT secure usb-stick met (draadloze) multifactor authenticatie

Alieke van Sommeren
0

iStorage komt met de datAshur BT: een zeer veilige hardware-encrypted usb-stick met multifactor (draadloze) authenticatie. Dankzij Bluetooth low-energy unlock je de stick via je smartphone, tablet of smartwatch.

De datAshur BT werkt op elk besturingssysteem dat overweg kan met usb-massa-opslag. Om de stick te ontgrendelen voer je ofwel een wachtwoord van 7 tot 15 karakters in, of gebruik je de gezichtsherkenning, vingerafdrukscanner of irisscanner op je mobiele apparaat. Hij is als standalone stick te gebruiken of binnen een organisatie als managed stick in te zetten. Hij schermt gevoelige informatie af met encryptie die voldoet aan standaarden als GDRP, HIPAA en SOX. Via de Remote Management Web Console kunnen admins op afstand de sticks wissen, gebruikersrechten aanpassen, wachtwoorden aanpassen of de stick in alleen-lezen-modus zetten.

iStorage DatAshur BT secure usb-stick

Je gegevens worden in rust versleuteld met FIPS certified AES-XTS 256-bit hardware-encryptie. De BT is ook nog extra af te schermen met 2FA via sms. De hardware binnenin de stick is beschermd met een dikke laag hars en voldoet aan de FIPS 140-2 Level 3 standaarden. Bij een brute force-aanval wordt de stick veilig gewist.

De iStorage datAshur BT is een USB 3.2 Gen 1-stick en is bestand tegen stof en water volgens IP57. Voor admins is er de datAshur BT Managed-app (Android, iOS), en voor gebruikers de datAshur BT-app (Android, iOS).

De beveiligde usb-stick is vanaf 7 september verkrijgbaar en wordt uiteindelijk verkrijgbaar met een capaciteit tussen de 4 en 128 GB. De prijzen beginnen op dit moment bij zo’n € 155 voor 16 GB en lopen op tot  zo’n € 200 voor de 128GB-versie.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de wekelijkse c't nieuwsbrief en blijf bij op IT-gebied! Haal optimaal rendement uit je hard- en software en leer over nieuwe technologieën. Met achtergrondartikelen, workshops, tests, aanbiedingen en meer.

Meer over

HardwareUSB

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Usb-stick voor smartphone en pc: met USB-A en USB-C-plug

De cloud is soms te traag of te langzaam. Voor het uitwisselen van bestanden tussen bijvoorbeeld je smart­phone en je pc is een usb-stick met USB-A en...

iStorage datAshur Pro usb-stick met hardware-encryptie

De datAshur Pro is een robuuste usbstick met hardware-encryptie. Net als andere producten van de fabrikant (un) lock je hem via een keypad.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er