Intel Core Ultra: nieuwe cpu-generatie maakt voorzichtig zijn debuut

Elwin Hodžić
0

Vorige week heeft Intel de nieuwe generatie Meteor Lake-processors officieel gelanceerd, bekend als de Intel Core Ultra 100. Ondanks de claim van Intel dat de eerste laptops direct beschikbaar zouden zijn, blijkt uit een controle van online webshops dat er nog geen enkel apparaat direct verkrijgbaar is met deze nieuwe cpu’s.

Intel Core Ultra: nieuwe cpu-generatie maakt voorzichtig zijn debuut


Altijd op de hoogte blijven omtrent al het cpu-nieuws?

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Uitgestelde leveringen en specifieke data

Zo zou je de Asus Zenbook 14 OLED UX3405 met de Intel Core Ultra 7 Processor 155H kunnen bestellen die naar verwachting leverbaar is vanaf week 51/52. Echter, deze datum geldt slechts voor een specifiek model, en betere configuraties zullen pas in februari beschikbaar zijn.

Dit patroon van vertraagde leveringen lijkt ook van toepassing te zijn op andere aangekondigde Meteor Lake-laptops, waaronder de Prestige-modellen van MSI en de IdeaPad Pro 5 van Lenovo. Zelfs de eerder gelekte modellen, zoals de Swift Go 14 van Acer zijn pas in februari 2024 verkrijgbaar.

Ongebruikelijke lancering

De keuze van Intel om in december te lanceren, in plaats van tijdens de gebruikelijke technologiebeurs CES in januari, roept vragen op gezien de beperkte beschikbaarheid. De lancering wijkt ook af van het gebruikelijke patroon doordat Intel technologiejournalisten niet vooraf laptops ter beschikking heeft gesteld om te testen.

Wachten op onafhankelijke tests

Zonder direct beschikbare apparaten in de winkels en met de naderende feestdagen en de CES-deadline in januari, blijft het wachten op onafhankelijke testsamples om de nieuwe laptops met de nieuwste generatie Intel cpu’s aan de tand te voelen.


Altijd op de hoogte blijven omtrent al het cpu-nieuws?

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Verrijk je IT-kennis met elke editie van c’t magazine dankzij deze aanbieding

Met c’t krijg je onafhankelijke IT-informatie om je kennis up-to-date te houden en je er verder in te verdiepen. We geven je inzicht in nieuwe ontwikk...

Nieuwe generatie Windows-laptops met AI aangekondigd door Microsoft

Microsoft markeert dit als het begin van een nieuwe generatie Windows-laptops. Het meest opvallende aan deze nieuwe generatie Windows-laptops met AI i...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er