IFTTT biedt nieuwe geneste mogelijkheden

Redactie
0

Automatiseringsservice IFTTT heeft zichzelf opnieuw uitgevonden en kan nu complexere acties aansturen. “If this then that” wordt nu “If this and this then that and that and that”.

IFTTT laat in hun blog als voorbeeld de app ‘Tell Alexa to lock up at night’ zien. Deze schakelt de Hue-lampen uit, sluit de Garageio-garagedeur en zet de Android-telefoon op stil. Blijkbaar is het op dit moment nog aan partnerbedrijven voorbehouden om zulke complexe automatiseringstaken te maken. De service heeft daarvoor in augustus een API vrijgegeven, zodat partners de nieuwe functies in hun apps kunnen inbouwen.

ifttt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Structurele veranderingen

De dienst heeft verder ook wat dingen omgebouwd en hernoemd. Automatiseringssjablonen heten nu geen recipes meer, maar applets. De twee apps, DO en IFTTT, zijn onder de naam van de laatste samengevoegd. De webinterface is daarnaast wat opgeleukt.

Google Assistent is als channel aan IFTTT toegevoegd. Daarmee kunnen gebruikers via de assistent veel taken via een gesproken commando rechtstreeks uitvoeren. Bijvoorbeeld een spraakbericht op Facebook posten of de smart-tv aan- of uitzetten.

Alexa

Deze goedenacht-applet illustreert de mogelijk- heden wanneer je meerdere acties aan elkaar kunt knopen.

Deel dit artikel

Lees ook

Netflix-account delen? Omzeilen van het verbod op delen doe je zo

De streamingdienst Netflix is begonnen met het actief aanpakken van gebruikers die hun Netflix-account delen met anderen. De streamingdienst accepteer...

AVM toont nieuwe FRITZ!-producten op het MWC in Barcelona

Op het MWC in Barcelona toont AVM nieuwe FRITZ!-producten voor thuisnetwerken via 5G, glasvezel, DSL en kabel.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er