HomeWizard Plug-In Battery gelanceerd voor woningen met zonnepanelen

Elwin Hodžić
0

HomeWizard heeft de Plug-In Battery gelanceerd, een  thuisbatterij die eenvoudig zelf te installeren is. De Plug-In Battery kan worden aangesloten op een stopcontact en verbonden met de HomeWizard Energy app, waarmee je eenvoudig je duurzame zonnestroom dag en nacht zou moeten kunnen benutten.

De Plug-In Battery biedt volgens de fabrikant een oplossing voor het verminderen van terugleverboetes en afhankelijkheid van de salderingsregeling, en draagt bij aan een duurzamer energieverbruik. HomeWizard streeft ernaar duurzame energie toegankelijker te maken met een prijs van €1395, waarbij een reservering mogelijk is voor een aanbetaling van €50.

Bekijk de HomeWizard Plug-In Battery 

Eenvoudige installatie

Het installatieproces van de Plug-In Battery is volgens de fabrikant eenvoudig en vereist geen gereedschap of installateur. Steek de stekker in een stopcontact, verbind de batterij met je wifinetwerk en zie direct je netverbruik afnemen volgens HomeWizard.


Meer handige tips ontvangen over energie besparen?

Schrijf je in voor de gratis wekelijkse nieuwsbrief van c’t magazine:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Efficiënt gebruik van zonnepanelen

De Plug-In Battery maximaliseert volgens de fabrikant het gebruik van je eigen zonnestroom door deze op te slaan voor later gebruik. Dit maakt je minder afhankelijk van de salderingsregeling en minimaliseert terugleverkosten.

De batterij werkt draadloos samen met de P1 Meter om energie op te slaan en beschikbaar te stellen wanneer nodig, waardoor je dag en nacht van zonne-energie kunt profiteren.

Capaciteit en uitbreidbaarheid

Met een opslagcapaciteit van 2,7 kWh en de mogelijkheid om tot 800 watt te laden en ontladen, is de Plug-In Battery volgens de fabrikant geschikt voor het stroomverbruik van een gemiddelde woning gedurende de nacht. Indien meer capaciteit nodig is, kunnen meerdere batterijen eenvoudig gestapeld worden.

Onafhankelijkheid en geschiktheid

De Plug-In Battery is compatibel met elk merk zonnepanelen en omvormers, en vereist geen specifieke energieleverancier of maandelijkse kosten.

Door het compacte ontwerp (40 cm breed, 20 cm diep en 30 cm hoog) past volgens de fabrikant de batterij in elke woning zonder dat er sloop- of breekwerk nodig is.

Efficiëntie en veiligheid

De ingebouwde 800 watt micro-omvormer zorgt voor optimale prestaties bij elk verbruik, wat tot 30% efficiënter is dan traditionele grote omvormers. De batterij voldoet volgens de fabrikant aan alle relevante EU-, CE- en netnormeringen, waaronder EN 50549-1/2 en 6mA, en heeft een verwachte levensduur van 15 jaar met 6000 cycli.

Beschikbaarheid en reservering

Het aanbod van de Plug-In Battery is volgens de fabrikant beperkt en reserveringen kunnen worden gemaakt met een aanbetaling van €50. Dit verzekert je van een batterij die al in productie is en helpt HomeWizard bij het opschalen van de productie. Hoe eerder je reserveert, hoe hoger je plaats in de wachtrij.

Reserveer nu


Meer handige tips ontvangen over energie besparen?

Schrijf je in voor de gratis wekelijkse nieuwsbrief van c’t magazine:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

HomeWizard Energy Display review: snel en simpel inzicht in je verbruik

Het monitoren van je energieverbruik wordt pas echt inzichtelijk als je daar meteen inzage in hebt. Het Energy Display toont je alle relevante gegeven...

Tado Slimme Thermostaat X review: nieuw maar ook beter?

De Duitse fabrikant Tado heeft een compleet nieuwe lijn aan smarthome producten op de markt gezet waaronder een nieuwe slimme thermostaat met de naam ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er