Google toont Pixel 7 en Pixel 7 Pro nu al op developer keynote

Redactie
0

Als verrassing heeft Google tijdens de developer keynotes zijn volgende high-end smartphones Pixel 7 en Pixel 7 Pro aangekondigd, met een nieuwe processor en een herzien ontwerp.


google pixel 7


Google toont Pixel 7

Dit jaar was Google de geruchtenmachine voor: op Google I/O toonde de fabrikant al twee nieuwe Pixel-smartphones die pas in de herfst moeten uitkomen.

De Pixel 7 en de Pixel 7 Pro behouden de camerabalk die bij de voorganger werd geïntroduceerd als onderscheidend kenmerk, maar het ontwerp zal waarschijnlijk minder speels zijn. Wederom zit er een door Google ontwikkelde processor in. Wat de “volgende generatie” van de Tensor SoC zal doen, blijft echter onbekend.


Ontvang gratis meer nieuws!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.


Dit geldt ook voor alle andere gegevens, omdat Google slechts een paar renderimpressies heeft getoond. Met behulp van deze, kunnen we echter op zijn minst een beetje speculeren. De Pixel 7 Pro wordt opnieuw uitgerust met drie camera’s, de Pixel met twee.

Grote veranderingen aan het eigenlijke camerasysteem worden niet verwacht, de 50-megapixel groothoeklens en de 12-megapixel ultragroothoeklens zullen waarschijnlijk blijven.


Zowel de Pixel 7 als de Pixel 7 Pro zullen in verschillende kleurvarianten komen.


Telelens Pixel 7 pro

De telelens van de Pro-variant zal waarschijnlijk blijven berusten op periscooptechnologie en geen echte zoom bieden. Het zijaanzicht toont ook dat de camerabalk opnieuw duidelijk afsteekt tegen de rest van de behuizing, zoals nu gebruikelijk is bij high-end smartphones.

Tot het verleden behoort in beide varianten het “vizier” uiterlijk van de Pixel 6 en 6 Pro (test): In plaats van een kenmerkende zwarte balk is er nu een doorlopende balk die deel lijkt uit te maken van het frame van de behuizing.

Daarbinnen zijn er dan opvallende zwarte uitsparingen voor de afzonderlijke lenzen. In de gerenderde beelden lijkt de achterkant veel meer uit één stuk te bestaan, maar we zullen moeten afwachten hoe het er op het echte model uitziet.

Frame Pixel 7 pro

De Pro-versie zal opnieuw een gepolijst metalen frame hebben en de Standard-versie een mat aluminium frame. Verschillende kleuren zijn al doorschemeren; naast zilver zal het frame ook beschikbaar zijn in een gouden tint.

De achterkant zelf zal weer in een andere kleur zijn dan het metalen frame en zal op nogal ongebruikelijke combinaties berusten. Op het eerste gezicht lijken de verhoudingen identiek aan die van de voorganger. Dat wil zeggen, de Pixel 7 zal niet significant kleiner zijn dan de Pro. Er zijn nog geen foto’s van de voorkant en dus ook niet van de schermen.

Verwachtingen

De Pixel 7 en de Pixel 7 Pro worden naar verwachting in de herfst uitgebracht met Android 13. Er zijn nog geen prijsdetails. Google zal de komende maanden waarschijnlijk hier en daar informatie blijven uitstrooien over de Pixel 7 in een poging de geruchten onder controle te houden.


Nieuwe look voor de camerabalk: Het ontwerp ziet er harmonieuzer uit dan bij de voorganger.


 

c't magazine 10/2023

Meer over

Smartphones

Deel dit artikel

Lees ook

Pre-order de nieuwe special: ChatGPT en andere mogelijkheden van AI

Ontdek zelf de kracht van ChatGPT en leer hoe je in een handomdraai teksten over elk onderwerp schrijft en hoe je je eigen teksten beter en mooier kun...

IBC 2023: een samenvatting van de beurs in Amsterdam

Dit jaar vond de jaarlijkse vakbeurs voor consumentenelektronica IFA Berlin plaats van 1 september tot 5 september 2023. Wederom was de redactie van c...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er