Google I/O developer keynote 2022 – dit zijn de verwachtingen

Redactie
0

Ook dit jaar vindt de Google I/O developer keynote plaats in het Shoreline Amphitheatre op 11 en 12 mei 2022. Er zullen waarschijnlijk nieuwe Pixel-telefoons zijn, de langverwachte Pixel Watch, een preview van Android 13 en misschien enkele verrassingen.

Google zal I/O in 2022 waarschijnlijk ook gebruiken om nieuwe hardware en software te presenteren. Een van de meest gewilde en favoriete toestellen is zijn eigen smartwatch: de Pixel Watch.


google i/o developers keynote


Google I/O developer keynote – horloges

De geruchtenmolen voorspelt op korte termijn een presentatie, al sinds de aankoop van Fitbit en de intensievere samenwerking met Samsung – maar daar is tot nu toe nog niets van gekomen.

Deze keer zijn de bronnen op Twitter en relevante websites er echter van overtuigd dat ze er niet opnieuw naast zullen zitten met hun voorspelling.

Geïnformeerde kringen gaan ervan uit dat de Pixel Watch zal worden uitgerust met een Exynos SoC en 32 GB aan opslagruimte. Het is goed mogelijk dat Google de Exynos W920 gaat gebruiken, die al in de Galaxy Watch 4 zit.


Ontvang gratis informatie en aankondigingen van events, schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

De kleurvarianten van de ronde, frameloze smartwatch zijn grijs, zwart en goud. Aanvankelijk circuleerden alleen gerenderde beelden van het horloge, maar later meldden Amerikaanse media dat het horloge al in de winkelsystemen van elektronicaketens was ingevoerd.

Onlangs werden eindelijk foto’s van het horloge gepubliceerd, die naar verluidt een pre-release versie tonen die was vergeten in een restaurant.

Dit doet denken aan oude iPhone-lekken en lijkt meer op marketing dan op een ongeluk – laten we eerlijk zijn: wie doet er nu een prototype-horloge af bij een bezoek aan een restaurant en is dan ook nog zo stom om het daar na de maaltijd te vergeten?

Google I/O developer keynote – (goedkope) smartphones

Veelbesproken zijn nieuwe Pixel-telefoons uit de betaalbare a-lijn. Bij de Amerikaanse regelgevende instantie FCC werden onlangs identificatienummers toegewezen aan apparaten die nieuwe Pixel-telefoons zouden kunnen zijn, op basis van de technische gegevens en Google als de aanvrager.

Volgens deze bronnen is de nieuwe telefoon iets kleiner dan de huidige Pixel 6, met een schermdiagonaal van 6,2 inch. Aangezien veel potentiële kopers de Pixel 6 en nog meer de Pixel 6 Pro te groot vonden, zou dit veel potentiële kopers moeten bevallen.

Camerabalk

Google behoudt het opvallende ontwerp met de horizontale camerabalk in plaats van een bult. De fotokwaliteit zou ook in de buurt moeten komen van die van de grote Pixel-telefoons. Naar verluidt bouwt Google opnieuw een 12,2-megapixel hoofdcamera en een 12-megapixel ultra-groothoekcamera met IMX363- en IMX386-sensoren van Sony in – net als in eerdere Pixel-modellen.

De telelens zal echter waarschijnlijk ontbreken op de 6a. Google vermindert meestal ook het geheugen een beetje in de a-serie, en de telefoon zal waarschijnlijk worden geleverd met 6 in plaats van 8 GB RAM.

De grootte van het flashgeheugen is zeer waarschijnlijk 128 GB – minder zou niet meer van deze tijd zijn, meer zou ongebruikelijk zijn in telefoons uit het middensegment. Google heeft waarschijnlijk ook bezuinigd op inductief opladen en, helaas, voor het eerst in de a-serie, op de aansluiting voor koptelefoons.

Het  goede nieuws: De Pixel 6a zal ook gebruik maken van de Tensor SoC die samen met Samsung is ontwikkeld.

Hij belooft snelle rekenkracht met een laag stroomverbruik, zelfs in het budgetmodel, en wordt geleverd met een eigen AI-rekeneenheid, die offline spraakherkenning mogelijk maakt door middel van machine learning en de Pixel-camera helpt met interne beeldoptimalisatie voor geslaagde foto’s, die over het algemeen als zeer goed wordt beschouwd.

Benchmark

Naar verluidt zijn de eerste vermeldingen over de Pixel 6a al te vinden in de database van de benchmarkprovider Geekbench. Hieruit blijkt dat de tensor twee Cortex X1-kernen van 2,8 GHz en twee Cortex A76-kernen van 2,25 GHz bevat. Daarnaast zijn er vier energiezuinige Cortex-A55-kernen die op 1,8 GHz draaien. Volgens de resultaten die naar de Geekbench-database zijn geüpload, zou de Pixel 6a qua rekenkracht niet onder moeten doen voor de topmodellen Pixel 6 en 6 Pro.

De keerzijde van de hoge prestaties zou kunnen zijn dat de a-serie deze keer niet beduidend goedkoper zal zijn dan de gewone modellen. Te oordelen naar de hardware zou een prijs tot 500 euro denkbaar zijn.

Het is mogelijk dat het cloud gaming platform Stadia, dat eigendom is van Google, op de een of andere manier zijn opwachting zal maken. Geruchten beweren dat Google Stadia’s streaming technologie zal aanbieden aan andere bedrijven, waaronder Peloton, onder de naam “Google Stream.”

Nadat Google I/O in 2020 op het laatste moment werd geannuleerd en vorig jaar alleen nog als online streaming-evenement plaatsvond, keert Google’s grote evenement op 11 en 12 mei bijna in oude glorie terug: de locatie is opnieuw het Shoreline Amphitheatre met zijn opvallende podiumtent, gelegen aan de rand van Mountain View en op slechts een steenworp afstand van het Googleplex. Toch laat Google dit jaar het publiek niet toe. Alle keynotes en evenementen zullen opnieuw live en gratis worden gestreamd op YouTube. Ter plaatse zullen alleen de werknemers als publiek live aanwezig zijn.


Programma Google I/O developer keynote 2022

Google zegt dat het schema dit jaar iets anders is. Alle keynotes en productaankondigingen vinden plaats op dag één, terwijl de on-demand technische sessies live gaan op dag twee.

Dit zijn enkele keynotes en sessies die op dag 1 zullen plaatsvinden:

 • Google I/O keynote.
 • Developer keynote: Lees meer over de nieuwste updates voor onze ontwikkelaarsproducten en -platforms van Google Developers.
 • Wat is er nieuw in Android.
 • AI en machine learning voor ontwikkelaars.
 • De cloud gebouwd voor ontwikkelaars
 • Nieuw in AR: Lees het laatste nieuws over onze AR-ontwikkelaarstools, waaronder updates voor ARCore, Google’s AR-platform voor ontwikkelaars.
 • Wat is er nieuw voor het webplatform.
 • Wat is er nieuw in Google Play.
 • Nieuw in Chrome OS.
 • Nieuw in Google Home.
 • Nieuw in Google Pay.
 • Leer wat uw opties zijn op weg naar een wereld zonder wachtwoorden.
 • Bouwen aan de Privacy Sandbox.

Het volledige programma vind je hier


 

Meer nieuws in c't 03/2024

Deel dit artikel

Lees ook

Google I/O 2019 programma deels bekend

Van 7 tot 9 mei houdt Google zijn Google I/O ontwikkelaarsconferentie. Behalve voor ontwikkelaars is dit event ook interessant om te zien waar Google ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er