Genomineerd in de c’t lezers-awards: de Samsung 870 Evo SATA-ssd

Redactie
0

Wat vind jij van alle producten die we het afgelopen jaar getest hebben de beste producten? Ook dit jaar organiseren we weer de c’t lezers-awards waarin jij kunt aangeven wat jij per categorie het beste product van 2021 vindt. We lichten hier een van de genomineerde producten uit: de Samsung 870 Evo.

Genomineerd in de categorie: opslag

Samsung 870 evo

Samsung 870 Evo

Het NAND-flashgeheugen van Samsungs 870 Evo heeft meer dan 100 lagen en Triple Level Cell (TLC)-technologie. Hij is met 530 MB/s bij sequentieel schrijven weer iets sneller dan de voorganger. Bij toegang tot willekeurige adressen haalt de 870 Evo tijdens het lezen tot 100.000 IOPS. Hij is vooral snel (vergeleken met andere SATA-ssd’s) bij weinig gelijktijdige toegangen: iets minder dan 12.000 IOPS bij een ‘queue depth’ van 1 is goed voor een SATA-ssd.

De schrijfprestaties van het 4TB-testexemplaar daalden niet, zelfs niet na het vollopen van de 78 GB SLC-cache. PCmark 10 waardeert de 870 Evo met bijna 1200 punten bij de Drive Consistency Test – dat is veel meer dan bij de meeste PCIe-ssd’s.

Als je maar een enkel M.2-slot hebt dat het snellere NVMe-protocol kan gebruiken, is de 870 Evo SATA-ssd een goede tweede ssd ter vervanging van een harde schijf. Het tweede M.2-slot op het moederbord wordt bovendien in bepaalde situaties vaak uitgeschakeld, iets waar je met een SATA-ssd geen last van hebt. Heb je geen andere optie dan SATA, bijvoorbeeld in een laptop, dan haal je met de 870 Evo het maximale aan performance.

 

Is de Samsung 870 Evo wat jou betreft de winnaar van 2021 in deze categorie?

Stem mee met de c’t lezers-awards en maak kans op prachtige prijzen!

Deel dit artikel

Lees ook

Bestel nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

Windows Terminal Preview 1.21 biedt bufferherstel en virtueel notitieblok

Microsoft heeft de nieuwe Windows Terminal Preview 1.21 uitgebracht na ruim drie maanden. Deze preview introduceert nieuwe en experimentele functies v...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er