Debian 12.0 ”Bookworm” release is officieel aangekondigd

Elwin Hodžić
0

De ontwikkelaars van de Linux-distributie Debian hebben aangekondigd dat Debian 12.0, ook wel bekend als Bookworm, op 10 juni zal worden uitgebracht. Zoals gebruikelijk volgt Debian een cyclus van twee jaar tussen releases, met voorganger Bullseye die in augustus 2021 werd uitgebracht.

Full freeze gepland op 24 mei

De huidige planning voorziet in een full freeze op 24 mei 2023. Tijdens deze laatste ontwikkelingsfase moeten nieuwe pakketten handmatig worden goedgekeurd voor Debian 12.0 ”Bookworm”. Verzoeken hiervoor moeten uiterlijk op 28 mei worden ingediend. De ontwikkelaars willen zich in de laatste week voor de release eigenlijk alleen nog maar richten op urgente bugfixes die snel verholpen moet worden.

Test de upgrade van Bullseye naar Bookworm

Als je de capaciteit en natuurlijk de tijd hebt en wilt nemen, vraagt Debian je om de upgrade van Bullseye naar Bookworm te testen. Eventuele rapporten, inclusief fouten, moeten rechtstreeks naar de ontwikkelaars worden gestuurd. Alle informatie over dit proces en de stappen richting de definitieve uitgave van Debian 12 vind je in de officiële aankondiging.

Debian viert release met feesten en virtuele viering

Nadat de release van de nieuwe Debian 12.0 Bookworm is geweest, zal het Debian-project traditionele feesten organiseren voor deze nieuwe Linux-distributiie. Als je geïnteresseerd bent in het organiseren of bijwonen van zo’n feest, kun je voor meer informatie terecht op een speciale pagina. Daarnaast zal er ook een online virtuele viering plaatsvinden op de DebianPartyLine, de mumble-server van het project.


Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen omtrent Linux? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

 

Meer over

Linux

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Internet en tv prijsverhogingen maken overstappen steeds aantrekkelijker

Uit een onderzoek van prijsvergelijker Pricewise blijkt dat de kosten voor standaard internet (100 Mbit/s) de afgelopen jaren zijn gestegen, terwijl d...

Windows 11 24H2 Release Preview opnieuw beschikbaar zonder Recall

Microsoft onderbrak verrassend de distributie van de Release Preview van Windows 11 24H2 afgelopen week. Nu is de Windows 11 24H2 Release Preview weer...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er