c’t Live 2022 sprekers: Marloes van der Meulen & Sanneke van der Meer

Redactie
0

Op 8 oktober 2022 vindt het c’t-live event plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Tijdens dit evenement komen verschillende interessante onderwerpen aan bod. Met veel plezier stellen wij de volgende sprekers aan jullie voor.

Koop tickets voor c’t-live

Sanneke & Marloes: Maak kennis met de Astro-Pi bij CoderDojo Nederland

Kinderen van 7 jaar sturen al Python-code naar de ruimte. Ze meten de temperatuur en luchtvochtigheid, maken foto’s van binnen en van de ruimte en doen zelfs onderzoek. Dat kan doordat er in het ISS twee Raspberry Pi’s hangen die de resultaten terugsturen naar aarde: de Astro-Pi. Iedereen die meedoet krijgt een certificaat met de datum en tijd van actie in de ruimte. We hebben een demomodel gebouwd en laten zien hoe je hetzelfde kunt doen.

CoderDojo Nederland

Bij CoderDojo kunnen kinderen leren programmeren. Dat wordt helemaal gratis verzorgd door vrijwilligers. Marloes van de Meulen en Sanneke van der Meer zitten in het stichtingsbestuur van CoderDojo Nederland.

 

Deel dit artikel

Lees ook

Pizza-avond met de c’t-redactie

Meld je aan voor de pizza-avond met de c’t-redactie

Flink besparen op internet en tv met deze Delta aanbieding voor glasvezel

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er