c’t Live 2022 sprekers: Marloes van der Meulen & Sanneke van der Meer

Redactie
0

Op 8 oktober 2022 vindt het c’t-live event plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Tijdens dit evenement komen verschillende interessante onderwerpen aan bod. Met veel plezier stellen wij de volgende sprekers aan jullie voor.

Koop tickets voor c’t-live

Sanneke & Marloes: Maak kennis met de Astro-Pi bij CoderDojo Nederland

Kinderen van 7 jaar sturen al Python-code naar de ruimte. Ze meten de temperatuur en luchtvochtigheid, maken foto’s van binnen en van de ruimte en doen zelfs onderzoek. Dat kan doordat er in het ISS twee Raspberry Pi’s hangen die de resultaten terugsturen naar aarde: de Astro-Pi. Iedereen die meedoet krijgt een certificaat met de datum en tijd van actie in de ruimte. We hebben een demomodel gebouwd en laten zien hoe je hetzelfde kunt doen.

CoderDojo Nederland

Bij CoderDojo kunnen kinderen leren programmeren. Dat wordt helemaal gratis verzorgd door vrijwilligers. Marloes van de Meulen en Sanneke van der Meer zitten in het stichtingsbestuur van CoderDojo Nederland.

 

Deel dit artikel

Lees ook

Pre-order de nieuwe special: ChatGPT en andere mogelijkheden van AI

Ontdek zelf de kracht van ChatGPT en leer hoe je in een handomdraai teksten over elk onderwerp schrijft en hoe je je eigen teksten beter en mooier kun...

IBC 2023: een samenvatting van de beurs in Amsterdam

Dit jaar vond de jaarlijkse vakbeurs voor consumentenelektronica IFA Berlin plaats van 1 september tot 5 september 2023. Wederom was de redactie van c...

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er