c’t Live 2022 sprekers: Marloes van der Meulen & Sanneke van der Meer

Redactie
0

Op 8 oktober 2022 vindt het c’t-live event plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Tijdens dit evenement komen verschillende interessante onderwerpen aan bod. Met veel plezier stellen wij de volgende sprekers aan jullie voor.

Koop tickets voor c’t-live

Sanneke & Marloes: Maak kennis met de Astro-Pi bij CoderDojo Nederland

Kinderen van 7 jaar sturen al Python-code naar de ruimte. Ze meten de temperatuur en luchtvochtigheid, maken foto’s van binnen en van de ruimte en doen zelfs onderzoek. Dat kan doordat er in het ISS twee Raspberry Pi’s hangen die de resultaten terugsturen naar aarde: de Astro-Pi. Iedereen die meedoet krijgt een certificaat met de datum en tijd van actie in de ruimte. We hebben een demomodel gebouwd en laten zien hoe je hetzelfde kunt doen.

CoderDojo Nederland

Bij CoderDojo kunnen kinderen leren programmeren. Dat wordt helemaal gratis verzorgd door vrijwilligers. Marloes van de Meulen en Sanneke van der Meer zitten in het stichtingsbestuur van CoderDojo Nederland.

 

Deel dit artikel

Lees ook

Hoge Ziggo inflatiecorrectie 2023 per 1 juli zorgt voor ophef bij klanten

De Ziggo inflatiecorrectie van 2023 die ingaat op 1 juli 2023 zorgt voor ophef bij de klanten. De provider past een inflatiecorrectie toe van gemiddel...

Google Play Games voor Windows komt eindelijk naar Europa

Na een periode van langdurig testen is het dan eindelijk zo ver: Google Play Games voor Windows wordt eindelijk beschikbaar in Europa. Met dit program...

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er