c’t-app beschikbaar: digitaal lezen en meer

Alieke van Sommeren
34

Daar is ie dan: de enige echte c’t-app. Via onze app lees je je favoriete pc-blad en de artikelen op www.ct.nl. Losse edities kopen of een digital only-abonnement afsluiten is ook mogelijk.

De c’t-app is te downloaden in de app-stores van Apple & Google.

In de app zit een nieuwsfeed van de website en je kunt er losse edities of een digitaal abonnement in afsluiten. De app is op dit moment nog volop in ontwikkeling: er staan nieuwe functies op de planning.

Voor meer informatie over digitaal lezen via de app & een FAQ kun je terecht op onze informatiepagina.

We horen graag wat je van onze app vindt!

-update- 
Via digitaal.ct.nl is de pdf weer beschikbaar gemaakt.

 

Meer over

c't magazine

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Met deze Odido aanbieding ontvang je tot tien maanden lang dikke korting

Ben je op zoek naar manieren om te besparen op internet en tv? Of het nu gaat om het vinden van een voordelig abonnement of vanwege een recente verhui...

Verrijk je IT-kennis met elke editie van c’t magazine dankzij deze aanbieding

Met c’t krijg je onafhankelijke IT-informatie om je kennis up-to-date te houden en je er verder in te verdiepen. We geven je inzicht in nieuwe ontwikk...

34 Praat mee
avatar
  Abonneer  
nieuwsteoudste
Laat het mij weten wanneer er
Redactie
Admin
Redactie

Jammer om te horen dat onze nieuwe app van c’t niet aan ieders verwachtingen voldoet. -update- We hebben de wens om weer pdf’s te willen downloaden duidelijk te horen gekregen en er wordt bekeken hoe we dit alsnog mogelijk kunnen maken en in welke vorm dat gaat zijn. — Op dit moment zijn we druk bezig om een aantal functies voor jullie te verbeteren en beschikbaar te maken. Als abonnee krijg je daar kosteloos toegang toe. Het archief wordt de komende periode met terugwerkende kracht aangevuld, zodat ook alle edities van 2018 te doorzoeken zijn. Mocht je nog vragen hebben… Lees verder »

Eric
Lezer
Eric

Als de pdf niet meer terug komt, hoop ik toch snel de uitgsves via mijn browser te kunnen lezen.
Mijn telefoonscherm is te klein om lekker te kunnen lezen en extra software op mijn PC vind ik toch overkill als er een simpele oplossing bestaat.

W. Postelmans
Lezer
W. Postelmans

Het ter beschikking stellen van, naast de papieren versie, een PDF versie van uw uitgaven was een mooie en nuttige verbetering. Door een map aan te leggen met daarin alle uitgaven konden wij in 1 keer alle jaargangen van C’T doorzoeken op keywords, konden wij bijv. op een stick een hoop interessant leesvoer mee (op vakantie?) nemen zonder kilo’s papier mee te moeten nemen, enz. … . Het lijkt mij een serieuze “achteruitgang” om de PDF versie zonder meer en zonder waarschuwing te vervangen door een manier van ter beschikking stellen die niet beschikbaar is voor een (weliswaar relatief klein)… Lees verder »

c't-lezer sinds jaren
Lezer
c't-lezer sinds jaren

Een erg matige reactie. Functionaliteit verwijderen (de pdf) en daarvoor in de plaats een haperend, niet-productiegereed product (de app) leveren. “c’t, IT-magazine voor de liefhebber”, maar uitgegeven dóór de prutser die niks met het vakgebied heeft. Zo te zien brengt de doorstart van F&L ons weinig goeds, was dan maar helemaal gestopt.

Marc De Vos
Lezer
Marc De Vos

2019 begint bij Ct met een tegenvaller. Met de invoering van een nieuwe app om de uitgaven digitaal te lezen vervalt ook Ct in pdf formaat. Hierdoor kan je als trouwe abonnee niet langer een eigen archief aanleggen dat je in zijn geheel gemakkelijk en snel kan doorzoeken. Moeten we nu terug naar het bewaren van de papieren uitgave of het zelf inscannen? Digitaal lezen kon perfect zonder de nieuwe app, door zorgde de pdf-uitgave wel voor. Dat uitgerekend Ct – waar ik als abonnee in de loop der jaren toch een kritische ingesteldheid en een voorkeur voor open standaarden… Lees verder »

c't-lezer sinds jaren
Lezer
c't-lezer sinds jaren

Helemaal mee eens!

Marc
Lezer
Marc

inderdaad, helemaal geen vooruitgang 🙁
Ik hoop dat hierop nog teruggekomen wordt en we alsnog een pdf-file kunnen downloaden !!!
Ik vind het helemaal niet kunnen dat je je archief niet langer zou kunnen raadplegen indien je om één of andere reden het abonnement niet zou verlengen ! We hebben daar wel voor betaald hé !

Luc
Lezer
Luc

Helemaal mee eens!!! Het is een dikke tegenvaller, en ik heb nergens gelezen dat de pdf zou komen te vervallen. De abonnee wordt niets gevraagd en in deze gewoon genegeerd.
En nog iets anders Ik heb de editie gedownload maar ergens is iets mis gegaan. Nu kan ik hem niet meer downloaden en dus ook niet meer digitaal lezen!!!

c't-lezer sinds jaren
Lezer
c't-lezer sinds jaren

Helemaal mee eens, bovendien verwacht de app nog complete storage permissions ook in android. Hoe kan je nu nog op je windows computer het magazine lezen?

Driedubbel achteruitgang

Ton Strik
Lezer
Ton Strik

Ben eveneens niet blij met het vervallen van de pdf. Vooral omdat dit niet is aangekondigd. Dit kan voor mij een reden worden om het abonnement op te zeggen..

CJW
Lezer
CJW

Dit is nauwelijks netjes! Helemaal eens met andere reageerders.

Fritz Meesters
Lezer
Fritz Meesters

Wat ik nogal jammer vind, is dat er geen landscape modus beschikbaar is in de app. Ik had van een technisch vakblad, dat een app uitbrengt voor een tablet, dit toch minimaal verwacht. Voor het lezen van het blad is portrait dan misschien handiger (afhankelijk van persoonlijke voorkeur), maar ik gebruik mijn iPad pro toch heel vaak in landscape modus en ben met de Ct app verplicht om deze dan te draaien. Dit resulteert bij mij dan vaak in het niet meer gebruiken van een app.

Sander
Lezer
Sander

“…gekozen voor een vorm die meer aansluit bij wat gebruikers verwachten bij een app en wat gebruikelijk is in de markt” Er wordt een jaarlijks lezersonderzoek gehouden. Die vul ik altijd in. Er is nooit gevraagd wat ik van een app verwacht. Ook is nooit gevraagd of ik afscheid wil nemen van de PDF’s. Overigens, ook als ik niet van een app verwacht dat ik PDF’s kan downloaden, verwacht ik dat wel van c’t magazine (dus los van de app), dit is een bestaande dienst en deze wordt kennelijk zonder voorafgaand bericht, of lezersonderzoek, geschrapt uit het abonnement? Daarnaast lijkt… Lees verder »

Marc
Lezer
Marc

De uitleg van Ct is echte flauwekul. Vertel nou gewoon de waarheid. Dit heeft totaal niets te maken met wat gebruikers van een app verwachten, maar alles met het beschermen van de uitgaven tegen ongeoorloofde verspreiding.
Dat is op zich legitiem, maar er moeten toch wel wat anders te bedenken zijn dan de betalende klanten in de kou te zetten. Voor mezelf zal ik dan maar voorlopig opnieuw het papieren exemplaar inscannen en ocr-en. Op de vervaldatum van het abonnement bekijken we de zaak dan wel opnieuw.

Arjan
Lezer
Arjan

Wat een ontzettend slechte ontwikkeling, achteruitgang, zeker geen vooruitgang. Ik lees op de informatiepagina: Eenmaal ingelogd, kun je de digitale uitgaven downloaden en lezen zolang je abonnement loopt. Dat betekent volgens mij in gewoon Nederlands, dat zodra je het abonnement beëindigd, je de toegang tot de digitale versie van het blad wat je betaald hebt gaat verliezen. Fijn zo’n digitaal abonnement, waarbij het geen waarvoor je betaald niet van jou wordt. Denk dat deze optie heel veel gekocht gaat worden (niet dus). Even afwachten hoe zich dit ontwikkeld, maar lijkt er voor mij op dat dit blad zijn langste tijd… Lees verder »

Cor
Lezer
Cor

Eerst een jaargang van het blad in PDF op een CD tegen betaling. Als opvolger het downloaden als PDF daar was ik blij mee. Ik vind een mobiel niet geschikt om te lezen en gebruik daar de computer voor.
Met deze ontwikkeling ben ik niet blij, maak er dan maar een epub bestand van voor de e-reader, daarmee kan je tenminste lezen.

C'T lezer sinds jaren
Lezer
C'T lezer sinds jaren

Heel triest: Een app aankondigen zonder erbij te vertellen dat je geen PDF meer ontvangt.
Die app wil ik niet, de PDF krijg ik niet, dus voor mij wordt het: einde abonnement.
Heel jammer, maar helaas.

Marco den Teuling
Admin
Marco den Teuling

Naast de app, is nu ook de optie van een pdf weer beschikbaar. Zie voor meer info: https://www.ct.nl/nieuws/pdf-van-ct-edities-weer-beschikbaar/

Sjoerd
Lezer
Sjoerd

Hoe haal ik eigenlijk een gedownload exemplaar weer uit de app? Mijn iPad zit bijna vol en ik zie geen enkele optie om exemplaren te verwijderen.