ChatGPT nieuwe versie komt met stem- en beeldfuncties

Elwin Hodžić
0

OpenAI heeft afgelopen maandag een nieuwe versie van ChatGPT gelanceerd, waardoor deze nu gesproken conversaties mogelijk maakt en communicatie met behulp van afbeeldingen ondersteunt. Gebruikers met een ChatGPT Plus- of Enterprise-abonnement kunnen nu met de AI-chatbot van OpenAI praten, vergelijkbaar met hoe ze met Amazon’s Alexa, Apple’s Siri en andere digitale stemassistenten communiceren.

ChatGPT nieuwe versie komt met stem- en beeldfuncties

De toepassingsmogelijkheden van deze nieuwe versie

In een blogpost waarin OpenAI de nieuwe functies introduceert, staat dat de stemfunctie “veel creatieve en toegankelijke toepassingen opent.” Met de nieuwe stemfunctie van de chatbot kunnen mensen ChatGPT gebruiken om gesprekken te voeren, zoals het verzoeken om een bedtijdverhaaltje voor hun gezin of het faciliteren van een gesprek aan de eettafel.

Synthetische stemmen en gebruiksgemak

OpenAI beweert dat de synthetische stemmen van ChatGPT natuurlijker zijn dan die van andere populaire digitale stemassistenten. Zo heeft de maker van ChatGPT samengewerkt met professionele stemacteurs om vijf verschillende stemopties te creëren, waaronder zowel mannen- als vrouwenstemmen. De nieuwe spraakfunctie is gebaseerd op een nieuw tekst-naar-spraakmodel dat in staat is om menselijke stemgeluiden te genereren uit tekst en enkele seconden aan spraakvoorbeelden.


https://www.ct.nl/shop/chatgpt/


Wil je op de hoogte blijven omtrent een toekomstige nieuwe versie van ChatGPT?

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Straks meer dan alleen spraken

In de toekomst zullen ChatGPT-gebruikers niet alleen met de chatbot kunnen praten, maar ook in staat zijn om foto’s te maken van objecten in hun omgeving en de chatbot te vragen waarom bijvoorbeeld de grill niet werkt. Als ze een foto, tabel of diagram verstrekken, zal ChatGPT in staat zijn om een gedetailleerde beschrijving van de afbeelding te geven en vragen over de inhoud te beantwoorden. Ze kunnen zelfs een foto van de binnenkant van hun koelkast uploaden, waarna de chatbot suggesties zal doen voor gerechten op basis van de beschikbare ingrediënten.

Concurrentie met andere kunstmatige intelligentie

Met de nieuwe versie van ChatGPT gaat OpenAI verder dan concurrerende chatbots zoals Google Bard en gaat het ook de strijd aan met technologieën zoals Alexa en Siri. Amazon en Apple bieden al geruime tijd spraakassistenten aan waarmee gebruikers via spraak kunnen communiceren met smartphones, laptops en andere apparaten. Chatbots zoals ChatGPT en Google Bard beschikken echter over krachtigere stemmogelijkheden en zijn in staat om direct e-mails, gedichten of huiswerkopdrachten te schrijven, en iets te vertellen over vrijwel elk onderwerp dat aan hen wordt voorgelegd. Met deze update van ChatGPT combineert OpenAI nu tot op zekere hoogte de twee communicatiemethoden.

Beschikbaarheid van nieuwe versie ChatGPT

OpenAI heeft aangekondigd dat de nieuwe spraak- en beeldfuncties in ChatGPT in de komende twee weken beschikbaar worden gesteld aan abonnees van de Plus- en Enterprise-tarieven. Andere gebruikersgroepen zullen op een later tijdstip toegang krijgen tot deze functies. De spraakfunctie zal aanvankelijk alleen beschikbaar zijn op iOS-apparaten en op Android-apparaten met spraakfunctionaliteit. De beeldfunctie daarentegen zal op alle platforms beschikbaar zijn.


Wil je op de hoogte blijven omtrent de ontwikkelingen van ChatGPT?

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

https://www.ct.nl/shop/chatgpt/


 

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Met deze nieuwe Ziggo aanbieding hoopt de provider op nieuwe klanten

Vorig jaar schreven we al over zowel de KPN inflatiecorrectie 2023 als de Ziggo inflatiecorrectie 2023 die niet bij iedereen in de smaak was gevallen....

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er