ChatGPT 4 release: dit is er al bekend over de release

Elwin Hodžić
0

Op een AI-bijeenkomst heeft Andreas Braun (CTO van Microsoft Duitsland) aangekondigd dat GPT 4, de nieuwe versie van het AI-model van onder andere ChatGPT, deze week zal worden uitgebracht. Momenteel wordt GPT 3 gebruikt door Microsoft als de motor achter de veelbesproken ChatGPT en zoekmachine Bing. De nieuwe versie van GPT 4 zal het mogelijk maken om complexe creaties te genereren met behulp van eenvoudige tekstinvoer.

ChatGPT 4 release

Multimodale functies van ChatGPT 4

Met GPT 4 belooft ChatGPT niet alleen betere reacties te geven, maar ook multimodaal te kunnen werken. Dit betekent dat het AI-model beeld kan genereren op basis van tekst en in theorie ook andersom. ChatGPT-maker OpenAI’s AI-bot Midjourney kan al afbeeldingen maken, net als DALL-E en Stable Diffusion.

AI-concurrentiestrijd

Facebook’s moederbedrijf Meta heeft ook een eigen AI-prototype genaamd Builder Bot. Dit prototype kan op basis van een algemene tekstomschrijving een tekenfilmachtige omgeving in virtual reality (VR) opleveren. Het bedrijf heeft ook een AI onthuld om video’s te maken. Het Make-A-Video-systeem kan bewegend beeld maken op basis van tekst, een afbeelding of een bestaande video.

Hoewel veel AI-toepassingen nog niet beschikbaar zijn voor algemeen gebruik, heeft ChatGPT-maker OpenAI zijn AI-systeem publiekelijk toegankelijk gemaakt. Het bedrijf werkt ook samen met Microsoft om GPT en ChatGPT te combineren met Microsoft-producten en -diensten zoals Bing en Azure.

ChatGPT 4 Release

Microsoft-CTO Andreas Braun heeft op de bijeenkomst ‘AI in Focus – Digital Kickoff’ de release van GPT 4 aangekondigd. Deze stond al enige tijd voor maart op stapel. Braun heeft ook aangegeven dat het begrip van menselijke taal ook multimodaal functioneert en dat het mogelijk is om bijvoorbeeld Duitse tekst in te voeren bij de AI-chatbot om in het Italiaans een antwoord te krijgen.

Disruptief potentieel door AI zoals ChatGPT

CEO Marianne Janik van Microsoft Duitsland sprak ook op de bijeenkomst en benadrukte de brede disruptie die wordt veroorzaakt door AI-toepassingen. Ze stelde dat kunstmatige intelligentie zoals ChatGPT niet bedoeld is om banen in te pikken, maar om repetitieve taken anders aan te pakken. Volgens haar is dit een omslagpunt, vergelijkbaar met de impact van de iPhone op de ICT-industrie en andere bedrijfssectoren.


Ontvang gratis informatie en tips over ChatGPT en andere kunstmatige intelligentie, schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Lees meer over Chat GPT

 

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Microsoft verslaat Google: wapenwedloop met Chat GPT in Bing

Microsofts investeringen in Chat GPT leiden tot een nieuwe wapenwedloop met Google. Betekent Chat GPT in Bing dat we voortaan gaan bingen in plaats va...

ChatGPT: Microsoft stelt AI-software beschikbaar aan Azure gebruikers

Microsoft heeft aangekondigd dat ze binnenkort de ChatGPT-software zullen aanbieden aan klanten van hun Azure Cloud Service. Hiermee hopen ze de versp...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er