Apple iPhone13 ondersteunt voor het eerst dubbele eSIM

Redactie
0

Twee nummers zonder fysieke simkaart – dat zal mogelijk zijn met de iPhone13,  Apple stopt blijkbaar twee maal een eSIM in zijn nieuwe smartphones. Dit biedt de mogelijkheid om, met de nano-SIM, drie abonnementen te gebruiken.

Apple breidt de dual-SIM functie uit en biedt ondersteuning voor dual-eSIM, zo heeft het bedrijf aangekondigd. Apple is daarmee de eerste grote smartphonefabrikant die deze functie introduceert. Op de 2021 iPhones zal het dus voor het eerst mogelijk zijn om twee aansluitingen parallel te laten werken via eSIM-profielen – zonder een beroep te moeten doen op een fysieke SIM-kaart. Een eSIM ondersteunt meerdere profielen, maar slechts één ervan kan tegelijk actief zijn.

iPhone13 Apple eSIM

iPhones met twee sims sinds 2018

Sinds 2018 kan dual-SIM op iPhones alleen worden gebruikt in de combinatie van eSIM en nano-SIM. Dit is nog steeds een optie op de iPhone 13, dus de sleuf voor een verwisselbare fysieke simkaart blijft. Het gebruik van twee fysieke SIM-kaarten voor dual SIM is tot nu toe alleen mogelijk geweest in modellen voor de Chinese markt, maar niet in Europa en de VS.

iOS ondersteunt de technologie “Dual SIM Dual Standby”: beide telefoonnummers zijn bereikbaar voor oproepen, teksberichten en telefoongesprekken, de dataverbinding wisselt automatisch afhankelijk van de netwerkdekking.


Blijf op de hoogte van de nieuwste informatie en tips!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

eSIM flexibiliteit

Met ondersteuning voor dual eSIM krijgen gebruikers meer flexibiliteit omdat het nog eenvoudiger is om tussen verschillende mobiele telefoonaanbieders te wisselen, eventueel zonder een fysieke simkaart te hoeven aanschaffen of omwisselen. Dit kan zowel praktisch zijn op reis als voor gebruikers die van het ene mobiele netwerk naar het andere overschakelen om gaten in de ontvangst te vermijden.

Voor het activeren van de eSIM heb je wel een wifi-verbinding nodig. De providers, dat zullen in Nederland in eerste instantie Vodafone, KPN en T-Mobile zijn, zullen waarschijnlijk de iPhone’s leveren zonder de fysieke kaart.


 

c't 06/2024

Deel dit artikel

Lees ook

Apple iOS 15 en iPadOS 15 – releasedatum 20 september

Apple heeft bekendgemaakt wanneer de versie iOS15 van het besturingssysteem voor iPhones en iPads uitkomt. iOS 14 krijgt nog beveiligingsupdates.

Apple Watch Series 7 design: groter scherm, smallere randen

De nieuwe Apple Watch series7 heeft een always-on retina-display is en biedt apps meer ruimte, het design van de Apple Watch is niet ingrijpend gewijz...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er