Amazon Fire TV presenteert de Fire TV Stick 4K Max

Redactie
0

Amazon breidt zijn Fire TV uit naar Nederland met de introductie van de Fire TV Stick 4K Max Internationale Versie en Fire TV Stick Internationale Versie (1080p). De Fire TV is voorzien van een Nederlandstalig startscherm, de stembediening is alleen Engels.

Amazon Fire tv stick

Fire TV Stick 4K Max

De Fire TV Stick 4K Max is een Ultra HD streaming mediaspeler. Hij biedt ondersteuning voor Dolby Vision, Dolby Atmos en Wi-Fi 6 en kost € 64,99. Deze Fire TV is voorzien van een nieuwe quadcore 1,8 GHz-processor en 2 GB RAM. Apps kunnen sneller starten en de navigatie moet soepel verlopen. Het is het eerste Fire TV-apparaat dat Wi-Fi 6-ondersteuning biedt.

Het is de eerste 4K Fire TV in Nederland en ondersteunt 4K UHD, HDR en HDR10+ streaming. Hij biedt ook Live View Picture-in-Picture, waarmee je je smarthome-apparaten kunt integreren.

Fire TV Stick

De Fire TV Stick heeft een 1,7 GHz quadcore-processor en streamt tot 1080p Full HD bij 60 fps met HDR-compatibiliteit. Het dualband wifi met dubbele antenne ondersteunt 5GHz-netwerken voor stabielere streaming. In tegenstelling tot de 4K Max heeft deze stick geen Dolby Vision, maar biedt wel Dolby Atmos-ondersteuning. Deze stick kost € 39,99.


Blijf op de hoogte van de nieuwste informatie en tips!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.


Mogelijkheden en functies

  • Het apparaat beschikt over een vereenvoudigd Main Menu en Live View Picture-in-Picture.
  • Met functies zoals App Peeks kun je inhoud van Prime Video en Netflix in de gebruikersinterface zelf verkennen, terwijl je met Zoeken content kunt ontdekken op basis van categorieën zoals tv-programma’s en films.
  • Met ‘profielen’ past Fire TV zich aan de gebruiker aan, voor maximaal zes leden van een huishouden, met individuele inhoudsaanbevelingen, kijkgeschiedenis, kijklijsten, voorkeuren en meer.
  • De stick kan voorzien worden van apps die met een abonnement toegang geven tot Netflix, Prime Video, Disney+ en KIJK, NLZIET, Ziggo GO TV, Discovery+ en JUKE.
  • Met Amazon’s spraakbesturing Alexa zijn de gebruikelijke opdrachten voor zoeken en bediening te geven. Ook opdrachten als fast-forward, rewind, pause of play next episode zijn hiermee mogelijk en ook de bediening van aangesloten slimme apparaten in het huis en het bekijken van nieuws, weer of agenda. Maar voor deze mogelijkheden zal men meestal al een besturing in huis hebben en er zit een afstandsbediening bij.

Prijzen en beschikbaarheid

De Fire TV Stick 4K Max Internationale Versie kost € 64,99 en de Fire TV Stick International Version € 39,99. Beide apparaten zijn op dit moment via pre-order te bestellen en beschikbaar vanaf 17 november.

“Met meer dan 100 miljoen verkochte Fire TV-apparaten wereldwijd, zijn we verheugd om de internationale versies van Fire TV Stick 4K Max en Fire TV Stick beschikbaar te maken voor klanten in Nederland,” aldus Emma Gilmartin, directeur Fire TV & Tablets Europe. “We zijn altijd op zoek naar manieren om de Fire TV-ervaring over de hele wereld te verbeteren en bieden klanten in Nederland nu ook een gepersonaliseerde startschermervaring in het Nederlands met een vereenvoudigd menu, nieuwe lokale favoriete apps en voor het eerst Alexa in het Engels.”


 

c't 06/2024

Deel dit artikel

Lees ook

Chromecast met Google TV review: beter dan de Chromecast (Ultra)?

In deze review bespreken we of de Google Chromecast met Google TV, die beschikt over een eigen grafische interface, apps en een afstandsbediening, han...

Smarthome – beeld en spraak herkenning en privacy

Hoe reageren smarthome assistenten op beeld en spraak, gebruiksgemak zorgt dat klanten de bescherming van hun persoonsgegevens en privacy opzij zetten...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er