Acer introduceert nieuwe Swift-laptops met AMD Ryzen AI 300-processors

Elwin Hodžić
0

Acer heeft aangekondigd dat de nieuwe serie dunne en lichte Swift-laptops, gepland voor release in het derde kwartaal van 2024, diverse modellen zal omvatten die zijn uitgerust met de nieuwe AMD Ryzen AI 300-cpu’s.

Deze processors beloven volgens de fabrikant een verhoogde capaciteit met betrekking tot cpu- en gpu-kernen, naast de integratie van een zeer efficiënte npu, wat resulteert in aanzienlijke snelheids- en prestatieverbeteringen voor de aankomende generatie AI-pc’s van Acer. De nieuwe modellen zullen worden voorzien van een kosteloze upgrade voor de Copilot+ pc-ervaringen zodra deze beschikbaar zijn.


Meer lezen over de nieuwe Acer Swift-laptops met AMD Ryzen AI 300?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief van c’t magazine:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Verwachtingen en innovaties

Jerry Kao, COO bij Acer, zegt: “Als gevolg van de opkomst van AI hebben onze klanten steeds hogere verwachtingen van pc’s op het gebied van gaming, contentcreatie, zakelijk en dagelijks gebruik. Met AMD kunnen we onze klanten ongeëvenaarde power en prestaties bieden voor een geweldige AI-ervaring. Daarom zullen we de komende maanden diverse nieuwe systemen introduceren met een AMD Ryzen AI 300-processor.”

Samenwerking met AMD

Jack Huynh, senior vice president en GM van de Computing and Graphics Group bij AMD, voegt daaraan toe: “We zijn blij om samen te werken met Acer voor hun dunne, lichte en volgende generatie AI-pc’s. We creëren samen met Acer een nieuwe categorie AI-pc’s met onze 3e generatie AMD Ryzen AI-processoren met ‘s werelds krachtigste NPU met 50 TOPS, ‘s werelds krachtigste CPU met next-gen Zen 5-architectuur en ‘s werelds beste graphics voor gaming.”

Technische specificaties

De AMD Ryzen AI 300-processors zijn gebaseerd op de nieuwe Zen 5-architectuur en bevatten maximaal 12 processorkernen en 24 threads, wat moet zorgen voor superieure prestaties voor ultradunne laptops. De nieuwe processoren maken gebruik van de AMD XDNA 2-technologie om tot 50+ NPU TOPS aan AI-verwerkingsprestaties te bieden.

Hierdoor kunnen gebruikers lokaal op de Acer Swift-laptops profiteren van generatieve AI-applicaties, Large Language Models en AI-assistenten. Dit stelt volgens de fabrikant gebruikers in staat hun creativiteit en productiviteit te maximaliseren zonder internettoegang en zonder dat dit ten koste gaat van de batterijduur.

Geoptimaliseerd voor energie-efficiëntie

De processoren uit de AMD Ryzen AI 300-serie zijn geoptimaliseerd voor een laag energieverbruik en lange accuduur, zelfs bij intensief gebruik. De cache van 36 MB maakt een hoge productiviteit mogelijk dankzij korte reactietijden. De geïntegreerde AMD Radeon™ 8000M grafische processor biedt weergave op hoge resolutie en snelle codering met of zonder een afzonderlijke grafische kaart.


Meer lezen over de nieuwe Acer Swift-laptops met AMD Ryzen AI 300?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief van c’t magazine:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Netflix-account delen? Omzeilen van het verbod op delen doe je zo

Netflix is begonnen met het actief aanpakken van gebruikers die hun account delen met anderen. De streamingdienst tolereert deze praktijk niet langer....

Verrijk je IT-kennis met elke editie van c’t magazine dankzij deze aanbieding

Met c’t krijg je onafhankelijke IT-informatie om je kennis up-to-date te houden en je er verder in te verdiepen. We geven je inzicht in nieuwe ontwikk...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er