Zo kun je via de optie ‘Sandbox / Nieuwe box aanmaken’ gemakkelijk een willekeurig aantal extra sandboxen aanmaken, voor welk doel dan ook. Die zijn aanvankelijk leeg en nemen geen ruimte in op de schijf. Alleen wanneer een proces wordt gestart en wijzigingen worden aangebracht in het bestandssysteem of het register, wordt een map aangemaakt voor de box. Standaard staan de sandboxmappen in C:\Sandbox\gebruikersnaam\sandboxnaam.
Als je daar met Windows Verkenner in kijkt, vind je een map genaamd drive met submappen voor de afzonderlijke stations en een map genaamd user voor de gebruikersmap. Er is ook een bestand genaamd RegHive met het register van de sandbox. Via de interface van Sandboxie-Plus zijn die bestanden ook toegankelijk door met de rechtermuisknop op de sandboxnaam te klikken en bij Box-inhoud ‘Inhoud verkennen’ te kiezen. Daar kun je ook de register-editor van Windows meteen openen met het sandbox-register.
Bij het maken van een box biedt Sandboxie-Plus naast het standaardprofiel vijf extra profielen met verhoogde of verlaagde beveiliging. Die activeren echter betaalde functies die slechts gedurende een beperkte periode zonder activering gebruikt kunnen worden. Als je ze activeert in de gratis modus voor een sandbox, worden de in de sandbox gestarte processen na vijf minuten beëindigd. Dat is voldoende om de functies te testen en er af en toe een verdacht proces mee te starten. Als je geen geld wilt uitgeven, kom je ook heel ver met de uitgebreide gratis functies we in deze test naar kijken.
Na een dubbelklik op een sandbox worden de uitgebreide instellingen geopend, waarmee je in detail kunt aangeven wat de programma’s in de sandbox wel en niet mogen doen. Premium-functies zijn daarbij gemarkeerd met een klein zegel