Game review: Feudal Alloy

Alieke van Sommeren
0

Feudal Alloy is een actie-adventure die focust op ontdekken en met je zwaard flink in de rondte slaan. Je bent een door een vis in een kom aangestuurde robot. Of een die door een hamster in een loopwiel wordt aangedreven, voor ons ook iets nieuws. De hoofdpersoon brengt zijn tijd door met zorgen voor veteranenrobots. Daarvoor verbouwt hij zonnebloemen om met de olie de oude robots te onderhouden. Maar als bandieten opeens alles plunderen, grijpt hij een zwaard en helm en gaat op pad om ze op te sporen.

De game is bij vlagen flink pittig, waarbij je je zwaardacties, uitwijkmanoeuvres en bommen slim moet combineren om de bad guys tot een hoopje roestige metalen onderdelen te reduceren. Verslagen vijanden kun je omzetten in klinkende munt, waarmee je kunt shoppen voor tools en wapens.

 

 

Via gevechten en het ontdekken van items verdien je ervaringspunten die je kunt stoppen in meer slagkracht of betere bescherming. De omgeving zit vol met deuren die je pas op een later moment kunt openen als je het juiste gereedschap gevonden hebt. Gelukkig is het kaartsysteem prima, zodat je makkelijker kunt tracken waar je ook alweer tegen die gesloten deur aanliep. Er zitten ook veel verborgen gangenstelsels met leuke objecten in de game verstopt. De makers adviseren om het spel met een controller te spelen, en dat lijkt gezien de soms heftige button-mash-actie geen overbodige luxe. Feudal Alloy is ontwikkeld door Attu games en is verkrijgbaar in de Steam-store voor 15 euro.

Feudal Alloy

Feudal Alloy Feudal Alloy is een actie-adventure die focust op ontdekken en met je zwaard flink in de rondte slaan.

Pluspunten

  • zeer mooi getekende omgevingen
  • soms pittig, maar verslavend

Meer reviews van de beste en leukste games vind je in c't 05/2024

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Sapphire Pulse Radeon RX 7900 GRE review: stil én goede prestaties

In deze review werpen we een blik op de Sapphire Pulse Radeon RX 7900 GRE. Deze videokaart overtreft de RX 7800 XT in snelheid, en dit model van Sapph...

Xinfrared One XH 09 review: betaalbare warmtebeeldcamera

In deze review werpen we een blik op de One XH 09 van Xinfrared. Dit is een superkleine warmtebeeldcamera voor aan je iPhone of Android-smartphone. He...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er