Video bewakingssysteem met lokale opslag

Noud van Kruysbergen
0

We testen het Ezviz C3A Duo Pack met basisstation. Het videobewakingssysteem van Ezviz heeft veel potentie, maar de software vereist nog wat werk om de concurrentie aan te kunnen.

Ezviz is een in Nederland nog onbekend merk. Het is dan ook de merknaam voor beveiligingsproducten in de consumenten­lijn van Hikvision, een bedrijf dat onder eigen naam eerder bekend is in het zakelijke segment. Via een Europees hoofdkantoor in Hoofddorp wordt onder de Ezviz-vlag een laagdrempeliger consumentenlijn uitgebracht.

Uitpakken en installatie

De C3A-camera lijkt sterk op een Arlo Pro, al ziet het er allemaal net iets meer plastic uit. Na het opladen van de camera­batterijen kan het geinige basisstation aangesloten worden. Het is verder een kwestie van aanzetten, netwerkkabel aansluiten voor de 100-Mbit-verbinding en op de Sync-knop drukken op het basisstation en op de camera. Na het installeren van de app (beschikbaar voor iOS en Android) en het aanmaken van een Ezviz-account konden we bij de instellingen van de camera’s en het basisstation. De app is er in het Nederlands, maar daar stonden bij de iOS-versie nog Deense teksten en opties tussen – de software is op dit moment dan ook nog in ontwikkeling.

video bewakingssysteem Ezviz lokale opslag

De lens van de camera heeft een beeld­hoek van 126 graden met een sterk visoogeffect. Handig dat je meerdere camera’s tegelijk kunt bekijken in de app, maar toch minder handig dat elke camera na korte tijd in de slaapmodus gaat en je dus geen beeld meer hebt. Voor het batterijgebruik is dat natuurlijk wel een goede optie. Bij de beeldinstelling kun je kiezen uit Standaard, Hi-Def en Ultra HD, maar dat slaat niet op de beeldkwaliteit (die is maximaal full-hd) maar op de netwerkbandbreedte.

Met de functie Opname kun je ter plekke een video op­nemen, met Momentopname maak je foto’s, die vervolgens niet in de Galerij verschijnen maar bij ‘Meer / Mijn album’. Van daaruit kun je ze naar de smartphone zelf kopiëren. Bij de Android-app werkte dat laatste echter niet.

Specificaties en mogelijkheden

De C3A-camera heeft verder prima specificaties: met nachtzicht, tweeweg audio, IP65-certificering en de mogelijkheid beelden op een microSD-kaart op te slaan voldoet hij helemaal aan de hedendaagse eisen. Er is een Ezviz-cloud, maar die is niet overal beschikbaar. Je kunt de camera rechtstreeks met je wifi verbinden, dus zonder tussenkomst van het basis­station. Je hebt dan zelfs de mogelijkheid hem als accesspoint te configureren. Je kunt ook een LAN live-weergave instellen van alle camera’s. De app scant automatisch naar beschikbare camera’s, maar bij het handmatig zoeken verschijnt er bij de iOS-app het cijferblok-toetsenbord met alleen cijfers en de komma, waardoor je geen punten kunt invoeren voor een lokaal ip-adres.

Bij het detecteren van beweging is het jammer dat je geen bewegingszone(s) kunt instellen. Het detecteren geldt dan ook altijd voor het hele beeld. Niet alleen jammer, maar zonder meer een gemis is dat je geen tijdschema kunt instellen om de bewegingsdetectie alleen ’s nachts te activeren. Maar dat is inherent aan de auto-slaapstand.

Het W2D-basisstation dient voornamelijk om energie te besparen bij het contact met de camera’s, zodat de batterij langer meegaat – 8 maanden zou haalbaar moeten zijn. Daarnaast heeft het basisstation een sirenefunctie.

Conclusie

De hardware van met name de C3A-camera’s is prima in orde, maar de app en de firmware moeten nog eens goed nagelopen worden op logica, mogelijkheden, consistentie en gebruiksgemak. Dan kan de Ezviz-videobewaking met het CS-W2D-basisstation en de C3A-camera’s een goed en goedkoper alternatief zijn voor bijvoorbeeld de Arlo Pro 2.

Ezviz C3A Duo Pack met basisstation

Draadloos videobewakingssysteem
FabrikantEzviz, www.ezviz.eu/nl
MeegeleverdW2D-basisstation, 2 × C3A-camera, voedingen met usb-micro-usb-kabels, bevestigingsvoet met schroeven, mini-handleidingen
Eigenschappen basisstation 100 dB sirene, tot 6 camera’s, 100-Mbit/s-netwerkaansluiting
Eigenschappen camera’s 2 megapixels, 1080p, IP65, beeldhoek 126o, 5500mAh lithium-batterij, 2,4GHz-wifi, microSD, tweeweg-audio, nachtzicht (infrarood)
Shoplink en prijsEZVIZ by Hikvision C3A DUO Pack, € 399

 

Lees reviews van nieuwe producten in c't magazine. Nieuwste uitgave: c't 06/2024

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Tado Slimme Thermostaat X review: nieuw maar ook beter?

De Duitse fabrikant Tado heeft een compleet nieuwe lijn aan smarthome producten op de markt gezet waaronder een nieuwe slimme thermostaat met de naam ...

ECS Liva Z5 Plus review: mini-pc voor op kantoor met veel aansluitingen

Met twee 2,5Gbit/s-netwerkpoorten, USB4 en vier monitoraansluitingen heeft de Liva Z5 Plus mini-pc aansluitingen die niet onderdoen voor die van een d...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er