TP-Link Tapo C310 review: goede opnames met hoge resolutie

Redactie
0

In deze review werpen we een blik op de betaalbare outdoor beveiligingscamera TP-Link Tapo C310 die onder andere over bewegingsdetectie en tweewegaudio beschikt.

TP-Link Tapo C310 aansluiten

Het monteren en aansluiten van deze beveiligingscamera bleek redelijk eenvoudig te zijn. Op het meegeleverde sjabloon zijn de boorgaten gemarkeerd. Om de voet te bevestigen worden schroeven en pluggen meegeleverd. Voor je de camera helemaal vastschroeft, richt de camera even uit zodat hij ongeveer goed staat. Later kun je de camera uiteraard nog nauwkeuriger richten.

Aangezien de vaste kabel in de meeste gevallen te kort zou zijn, wordt er door TP-link ook een beschermhuls meegeleverd om de aansluitpunten tegen water te beschermen. Hou er overigens rekening mee dat er geen beschermdop wordt meegeleverd voor de ethernetpoort.

TP-Link Tapo C310 app voor configuratie

Voor het instellen van de TP-Link Tapo C310 moet je de bijbehorende smartphone-app gebruiken. TP-Link voorziet niet in gebruik via een pc. Ook moet je een account aanmaken om het installeren te kunnen uitvoeren. Dat loopt eenvoudig en soepel, waarna de security camera klaar is voor gebruik. Het beeld en de opnames zijn prima en scherp.

Wij hebben bovendien geconstateerd dat de bewegingsdetectie bijzonder gevoelig is van deze beveiligingscamera. Zo waren ’s nachts de reflecties van autoverlichting op een muur soms al voldoende om een opname te triggeren.


Ontvang gratis informatie en tips over beveiligingscameras en andere smart home producten, schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

De audio- en video-opnames

Video-opnames kun je bewaren op een (niet meegeleverde) microSD-kaart, naar een NAS sturen, of in de cloud van TP-link opslaan. TP-Link biedt 30 dagen gratis Tapo Care cloudopslag, daarna kost dat 3,49 per maand of 36,99 per jaar per camera.

De TP-Link Tapo C310 biedt tweewegaudio, waarmee je via je smartphone kunt praten met iemand die bij de camera staat– handig als je hem bij je voordeur bevestigt. Het geluid klinkt erg blikkerig maar is prima verstaanbaar. De microfoon in de camera maakt bruikbare geluidsopnames. Via de op kunstmatige intelligentie gebaseerde persoonsherkenning kun je verhinderen dat een langs wandelende kat al een opname start.

Ook is het mogelijk om zones in het beeld aan te geven die uitgesloten moeten worden, zoals een grens tussen de stoep voor het huis en je voortuin. Uiteraard kun je ook een privacy-filter instellen voor gebieden die je bij opnames wilt uitsluiten.

Conclusie

Aan de hand van deze TP-Link Tapo C310 review kunnen wij concluderen dat dit een degelijke beveiligingscamera is voor maar een paar tientjes. Zo beschikt deze camera over goede audio- en video-opnames met hoge resolutie. Wel is het naar onze mening jammer dat er geen pc-app is voor deze beveiligingscamera. Ben je van mening dat deze beveiligingscamera niet past bij jouw wensen, kijk dan bij onze andere reviews van beveiligingscamera’s.

TP-Link Tapo C310 review – plus- en minpunten

+ Goede opnames met hoge resolutie
+ Goed geprijsd
verplicht account, geen pc-app mogelijk

TP-Link Tapo C310 specificaties

FabrikantTP-Link, tp-link.com
videoH.264, 15 fps, 3MP (2304 × 1296)
camera1/2,7” beeldsensor, f/2,2 diafragma, 3,89 mm brandpunt, 850nm-infraroodled tot 30 m
beveiliging128-bit AES-encryptie met SSL/TLS, WPA/WPA2-PSK
afmetingen14,2 x 10,3 x 6,4 cm
Shoplink en prijsMediaMarkt, Coolblue, Amazon,  circa 50 euro

(Deze informatie is afkomstig uit het artikel in c’t 08-09, 2022, pagina 21.)

Lees meer over beveiligingscamera's in c't 06/2024

Deel dit artikel

Lees ook

Tado Slimme Thermostaat X review: nieuw maar ook beter?

De Duitse fabrikant Tado heeft een compleet nieuwe lijn aan smarthome producten op de markt gezet waaronder een nieuwe slimme thermostaat met de naam ...

ECS Liva Z5 Plus review: mini-pc voor op kantoor met veel aansluitingen

Met twee 2,5Gbit/s-netwerkpoorten, USB4 en vier monitoraansluitingen heeft de Liva Z5 Plus mini-pc aansluitingen die niet onderdoen voor die van een d...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er