Tomlov DM201 Pro review: onmisbaar gereedschap bij soldeerklussen

Alieke van Sommeren
0

Inhoudsopgave

  Voor heel nauwkeurige soldeerklussen is een microscoop met scherm zoals de Tomlov DM201 Pro een onmisbaar gereedschap. Lees meer over de Tomlov DM201 Pro in deze review.

  Tomlov DM201 review

  Verbeteren van soldeerwerkzaamheden met de Tomlov DM201 Pro microscoop

  Om de nauwkeurigheid van soldeerwerkzaamheden op een SMD-printplaat (surface mounted device) te vergroten, kan de Tomlov DM201 Pro microscoop worden gebruikt. Deze microscoop valt tussen een eenvoudige webcammicroscoop en een professioneel apparaat in.

  Het vakmanschap van de Tomlov microscoop maakt een solide indruk en het scherpstellen verloopt precies en soepel. Vanwege de beperkte scherptediepte moet je soms kiezen tussen het scherpstellen op etiketten of soldeerpuntjes.

  Helder en contrastrijk 7-inch display

  De Tomlov microscoop is uitgerust met een helder en contrastrijk 7-inch display van voldoende resolutie. De ingebouwde leds hebben een goede automatische belichtingsregeling. Handig voor het documenteren van je werk zijn de aanwezigheid van een HDMI-uitgang en een opslagfunctie voor microSD-kaarten. De microscoop kan via USB op een pc worden aangesloten en functioneert dan als een webcam.

  Hoogwaardige sensor en handige functies

  De sensor van de microscoop registreert 5376 × 3024 pixels (16,2 megapixels), wat aanzienlijk hoger is dan de resolutie van het display. Met de infrarood afstandsbediening kun je foto’s maken of video’s starten zonder de microscoop aan te raken. De afstand van de lens was voldoende voor soldeer- en desoldeerwerkzaamheden, zonder merkbare vertraging. Als je meer vergroting nodig hebt, is er een 16x digitale zoom beschikbaar, maar dit kan wel beeldruis veroorzaken.

  Conclusie Tomlov DM201 Pro review

  De Tomlov microscoop is een nuttige aanvulling op de elektronicawerkplaats en opent geheel nieuwe mogelijkheden voor het repareren van SMD-printplaten met millimetergrote componenten.

  Tomlov DM201 Pro review - plus- en minpunten

  + Om nauwkeurig te solderen
  + Slimme functies
  Maximale digitale zoom ruist

  Tomlov DM201 Pro review

  FabrikantTomlov
  Display7 inch, 1024 × 600 pixels

  Sensor

  16,2 megapixels, 5376 × 3024 pixels
  AansluitingenUSB-C (voeding en webcam), HDMI, MicroSD
  Accu2000 mAh, niet verwisselbaar
  Shoplink en prijsAmazon, circa 200 euro

  (Deze informatie is afkomstig uit c’t magazine)


  Meer van zulke hardware reviews? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

  Deel dit artikel

  Alieke van Sommeren
  Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

  Lees ook

  Streamingdienst voor films en series: Netflix, Amazon & co vergeleken

  Behalve Netflix als streamingdienst voor films en series, heb je nu ook Apple TV+, Disney+, Amazon Prime Video en lokale aanbieders. We vergelijken de...

  Beste streaming box of streaming stick voor Netflix, HBO Max en meer

  Netflix, ViaPlay of meer streamen, maar je tv heeft geen (goede) apps? Bekijk de vergelijkende review en kies de beste streaming box.

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er