Teufel Zola review: headset die te customizen is met allerlei kleuren

Alieke van Sommeren
0

In deze review gaan we het hebben over de Teufel Zola. Dit is een bedrade gaming-headset die via usb 7.1-surroundsound biedt. Naast prima geluid en een goede microfoon, valt hij optisch aan te passen en is hij zeer geschikt voor bijvoorbeeld de Valve Steam Deck of Nintendo Switch.

teufel zola review


Ontvang gratis informatie en tips over (gaming) headsets, schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Teufel Zola design & meegeleverd

De Teufel Zola gesloten gaming-headset is een headset met afsluitbare oorkussens en afdekplaatjes die in de doos worden geleverd. Voordat je de headset kunt gebruiken, moet je de oorkussens en afdekplaatjes op de juiste manier bevestigen. Dit doe je door de flapjes rondom de oorkussens in de uitsparingen in de schelpen te plaatsen en daarna de buitenkant van de schelpen af te dekken met de afdekplaatjes. Deze headset is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat je de look van de headset naar wens kunt aanpassen. Daarnaast is er ook een windscherm voor de microfoon beschikbaar om de kwaliteit van de microfoon te verbeteren.

teufel zola design

Teufel Zola aansluitingen

De linkerschelp van de Teufel Zola headset bevat de aansluitingen voor de kabel die verbonden is met je pc of console en de microfoon. Op de microfoon zit een kleine indicator die naar je mond moet wijzen wanneer je de headset gebruikt. De aansluiting voor de kabel bevat ook een indicator die aangeeft hoe de kabel correct moet worden aangesloten. Om de kabel goed te bevestigen, moet je deze in de aansluiting steken en daarna draaien om de kabel te vergrendelen. Tijdens een voicechat kwam onze stem helder en duidelijk door toen we de headset gebruikten.

Teufel Zola test

De Teufel Zola headset heeft een evenwichtig geluid met een lichte nadruk op het laag. De jack-kabel van de headset bevat een afstandsbediening met een knop om het geluid te dempen en een draaiknop om het volume aan te passen. Aan het einde van de kabel zit een jack die je kunt aansluiten op een combojack op je pc of console, of je kunt de meegeleverde usb-dongle gebruiken voor 7.1-surroundsound. Door op de knop op de dongle te klikken, kun je het surroundgeluid aan- of uitzetten. De headset biedt dus verschillende opties voor het aansluiten en het gebruik van surroundgeluid.

Conclusie Teufel Zola review

De Teufel Zola is een prima product, maar de padding op de oorkussens en de hoofdband had wat steviger of dikker gemogen voor meer comfort tijdens lange gamingsessies. Het geluid van de headset is evenwichtig en het heeft verschillende opties voor het aansluiten en het gebruik van surroundgeluid. De afstandsbediening op de kabel is handig voor het aanpassen van het volume en het dempen van het geluid. Hoewel het nodig is om de oorkussens en afdekplaatjes op de juiste manier te bevestigen voordat je de headset kunt gebruiken, is dit een gemakkelijk te volgen proces. Al met al biedt de Teufel Zola gesloten gaming-headset een goede prestatie en functionaliteit.

Teufel Zola review – plus- en minpunten

+ te customizen met kleur
+ goed geluid en heldere spraak
padding mag wat dikker/steviger

Teufel Zola specificaties

FabrikantTeufel, teufelaudio.nl
Aansluitingenlinkerschelp: kabel, microfoon surround-dongle: jack, USB Type A
Overigremote in kabel (mute, volume), verwisselbare oorkussens, afdekkap, mic-foam
Shoplink en prijsTeufel,  circa 130 euro

(Deze informatie is afkomstig uit het artikel in c’t 01/02, 2023, pagina 21)

Lees meer over (gaming) headsets in c't 06/2024

Meer over

Gamingheadset

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Microsoft Surface Pro 10 for Business review: krachtig maar prijzig

Microsoft geeft de Surface Pro Windows-tablet voor zakelijke gebruikers een kleine update, terwijl er grotere veranderingen komen voor thuisgebruikers...

Acer Chromebook Plus 515 review: krachtige allrounder

Zowel qua hardware als qua software zijn moderne Chromebooks flink geëvolueerd sinds de oorspronkelijke ‘browser met een toetsenbord’. Chromebook Plus...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er